spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

THY Golf Turnuvası’nda 7 milyon dolar ödül dağıtılacak

Seçtiklerimiz

Dünyanın en önemli golf organizasyonlarından biri sayılan Turkish Airlines Open Golf Turnuvası, 13-16 Kasım’da Belek’te gerçekleştirilecek.

Antalya Golf İhtisas ve Spor Kulübü (AGİSK) Başkanı Cahit Şahin, 2012 ve 2013 yıllarında yapılan THY Open Golf Turnuvasına katılan ünlü golfçü Tiger Woods’un bu yılki turnuvaya katılmayacağını ancak dünyanın ilk 10 listesine giren golfçülerinin turnuvada yarışacağını bildirdi.

TURNUVA, TÜRKIYE’NIN TANITIMINA KATKIDA BULUNACAK

Toplam 7 milyon dolar ödül dağıtılacak turnuvaya 78 golfçünün katılacağını belirten Şahin, "Hazırlıklar yoğun olarak devam ediyor. Heyecanlıyız, güzel bir turnuva olmasını diliyoruz" dedi.

Türkiye Golf Federasyonu, THY ile Gençlik ve Spor Bakanlığının turnuvaya büyük destek verdiğini kaydeden Şahin, "Turnuva, Türkiye’nin tanıtımına ve bilinirliğine büyük katkı sağlıyor. Turnuvanın tamamının uluslararası kanallarda yayımlanmasıyla golf sahalarımızı da tanıtıyoruz, bu da golf turizmine katkı sağlıyor" dedi.

10 BİN KİŞİ BEKLENİYOR

Geçen yıl yapılan THY Open Golf Turnuvasına 10 bin kişi gelmişti, bu yıl da turnuva dolayısıyla en az 10 bin kişinin Antalya’ya gelmesi bekleniyor.

 15 golf sahası ve 12 golf kulübünün bulunduğu Antalya’nın Belek bölgesine kış döneminde 125-130 bin kişi sadece golf oynamak için geliyor ve bölgede yaklaşık 500 bin oyun oynanıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika