spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

THY, İsrail uçuşlarını durdurdu

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Tel Aviv seferini yapan uçağı, Ben Gurion Havalimanı’nın çatışmalar yüzünden güvensiz olması nedeniyle geri döndü.

Sonrasında yapılan açıklamada, güvenlik gerekçesiyle İsrail’in başkenti Tel Aviv’e yapılan seferlerin 24 saat süreyle durdurulduğu bildirildi.

Bazı uluslararası hava yolu şirketleri de İsrail’e yapılan seferleri durdurdu.

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), güvenlik kaygılarından dolayı Amerikan havayollarının İsrail’e uçmasını yasakladığını açıkladı.

Açıklamaya göre, Tel Aviv’deki Ben Gurion Uluslararası Havaalanı’na gidiş-dönüş uçuşları 24 saat yapılmayacak.

Yasaklama kararının, bu sabah Ben Gurion havalanının yaklaşık 1 mil (1,6 kilometre) ötesine bir roketin isabet etmesinin ardından alındığı belirtildi.

ABD havayolu şirketleri Delta Havayolları ve United Havayolları da İsrail’e uçuşlarını süresiz askıya aldı.

Lufthansa ve kendisine bağlı havayolu şirketleri de bölgede yaşanan belirsizlik sebebiyle uçuşların 36 saat süreyle askıya alındığını açıkladı.

Alman Havayolu şirketi Luftansa’dan yapılan açıklamada, şirket kendisine bağlı havayolu şirketleri Swiss, Avusturya ve Germanwings’in Tel Aviv’de’ki Ben Gurion Havaalanı’na uçuşlarını bölgedeki belirsiz durum nedeniyle 36 saat süreyle askıya alma kararı aldığı belirtildi.

Açıklamada, askıya alma kararının sebebine ilişkin , "İlgili yetkililer tarafından sert seyehat uyarıları yapılmamasına rağmen söz konusu karar, yolcuların ve mürettebatın güvenlik önceliği temel alarak alındı" ifadelerine yer verildi.

Norveç merkezli hava yolu şirketi olan ve İskandinav ülkelerinde ucuz uçak bileti satışlarıyla ön plana çıkan Norwegian’dan yapılan açıklamada da Danimarka’nın başkenti Kopenhag ve İsveç’in başkenti Stockholm’den İsrail’in başkenti Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’na gerçekleştirdiği seferleri durdurduğunu bildirdi.

Ben Gurion Havalimanı yakınlarına düşen roket sonrası bu kararını duyuran Norwegian, ikinci bir talimata kadar uçuşların yapılmayacağını kaydetti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika