spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

THY’nin gökyüzündeki öğretmenleri

Seçtiklerimiz

Eğitim kurumlarında bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra Türk Hava Yolları (THY) bünyesinde çalışmaya başlayan kabin amirleri Çiğdem Öztürk ile Handan Atay, eski mesleklerinden elde ettikleri tecrübeleri uçak içine yansıtarak, yolculara hizmet veriyor.

THY’de farklı dönemlerde kabin memuru olarak göreve başlayan Öztürk ile Atay, şimdilerde edindikleri tecrübeleri kabin amiri olarak iş arkadaşlarıyla paylaşıyor.

Çiğdem Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversiteden mezun olduktan sonra 4 yıl çeşitli eğitim kurumlarında rehber öğretmenlik yaptığını, daha sonra da Anadolu lisesinde psikoloji ve sosyoloji dersleri verdiğini belirtti.

Öğretmenlik ile kabin memurluğunda birbirine benzeyen birçok yönünün olduğunu ifade eden Öztürk,"İki mesleğin manevi tatmin yönü var. Öğretmenlikte karşı tarafa bir dokunuşta bulunuyorsunuz. İnsanlara hizmet ediyorsunuz. Kabin memurluğunda nasıl biz birebir yolcu hizmeti veriyorsak öğretmenlikte de öyle bir çalışma şekli söz konusu" diye konuştu.

– "Kabin memurluğunun bana kattıkları çok fazla"

Öztürk, mesleği sayesinde yeni kültürleri ve farklı insanları tanıdığına anlatarak, "Mesela hayatımda Çin ve Amerika’ya hiç gitmemiştim. Böyle ülkeleri görme şansım oldu. Bu anlamda kabin memurluğunun bana kattıkları çok fazla" ifadelerini kullandı.

Öğretmenlikte kazandığı problem çözme alışkanlığını kabine de taşıdığını kaydeden Öztürk, şunları söyledi:

"Kabin memuru olarak ilk kez çalışmaya başladığımda uçağın içindeki tüm sorunları çözmeye çalıştığımı fark eden bir kabin memuru arkadaşım vardı. Ben bunun farkında bile değildim. Uçağın içinde herkesin bir şekilde mutlu ve memnun olmasını istiyordum. Bir oraya, bir buraya koşturmuşum. Ama ben bunun hiç farkında değildim. Daha sonra benden daha kıdemli bir arkadaşım ‘Sakin ol. Artık öğretmen değilsin. Kimseye bir şey anlatmak zorunda değilsin. Herkesin operasyonda bir görevi var. Bazı şeyleri onların çözmesine izin ver’ demişti. Ben de ondan sonra görevim dahilinde olan operasyonla ilgili işlerimi yapmam gerektiğini anladım."

 Çiğdem Öztürk, gelecekte THY Eğitim Akademisi’nde öğretmenliğe devam edebileceğini belirtti.

– "Havacılığa başladığımda bana ‘bırakamazsın’ demişlerdi"

Kabin amiri Handan Atay ise 6 yıldan bu yana THY ailesi içinde görev yaptığını anlattı. Atay, bir dönem bir eğitim kurumunda İngilizce öğretmenliği yaptığını belirterek, "Benim için öğretmenlik bir sevgiyse havacılık aşk ve tutkudur. Havacılığa başladığımda bana ‘bırakamazsın’ demişlerdi. Nitekim de öyle oldu" dedi.

Öğretmenleri geleceği inşa eden toplum mimarları olarak nitelendiren Atay, "Havacılık da öğretmenlik gibi insanla uğraşan, insan odaklı, sabır gerektiren bir meslek. Havacılıkta bu çok önemli. Ortak yönler olarak ben bunları görüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Handan Atay, uçuş sırasında yaşanan sorunları çözme ve yolcularla kolay iletişim sağlama konusunda öğretmenlikten gelen deneyimlerinden çok fazla yararlandığını sözlerine ekledi.(AA)

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika