spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

THY’nin kabin memuru ilanına büyük ilgi

Seçtiklerimiz

Dünyada en çok noktaya uçan havayolu şirketi olan THY, verdiği ilanla İngilizce ile beraber belirttiği 18 dilden birini bilen Türk vatandaşlarının kabin memurluğuna başvurabileceğini duyurmuştu. Bu yıl bin 500 kabin memuru alımı yapacak olan THY’nin, yabancı dil bilmeyen yolcularla iletişimi kolaylaştırmak için aradığı kabin memuru adaylarıyla ilgili verdiği ilan büyük ilgi gördü.

THY, uçtuğu ülkeye göre o ülkenin ana dilini bilen en az bir kabin personelini uçuşta görevlendiriyor. İngilizceye ilave olarak Arapça, Almanca, Fransızca, Çince, İspanyolca, Japonca, Malayca/Malay Dili, Farsça, İtalyanca, Rusça, Portekizce, Korece, Tayca, Svahili, Endonezce, Hintçe, Vietnamca, Felemenkçe dillerinden en az birini bilmenin şart olduğu duyurulan ilana başvurusu sayısı 10 bini geçti.

 
İstenen 18 dil arasında 17 dile başvuru oldu. Bu başvurular arasında en dikkat çeken diller arasında 12 kişi Afrika dillerinden olan Svahilice, 7 kişi Tayca, 5 kişi Vietnamca,106 kişi Japonca,74 kişi Çince, 61 kişinin ise Korece bilmesi dikkat çekti. Ancak 18 dil arasında sadece Malayca başvurusu yapılmadı.

En fazla başvuru ise Almanca diline oldu. Toplam 3 bin 374 kişi Almanca başvurusu yaptı. 2’inci dilden toplam 8 bin 290 başvuru yapıldı. Bin 700 kişi ise ikinci dil seçeneği yapmadan başvurdu. Başvurular değerlendirildikten sonra kabul edilenler alınacakları eğitim sonrası THY uçaklarında kabin memuru olarak yerlerini alacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika