spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

THY’nin yeni pilotları brövelerini taktı

Seçtiklerimiz

 Yeni mezun pilotlar daha sonra Genel Müdürlük binasında düzenlenen bir törenle de diplomalarını alp brövelerini taktılar.
 
Genel Havacılık terminali THY hangarı önünde gerçekleşen fotoğraf çekimi öncesi THY Genel Müdürü Temel Kotil, uçak tipi eğitiminden sonra genelde Airbus 330 ve Airbus 320 tip uçaklarda görev yapacak olan pilot adaylarını tek tek tebrik ederek, başarılar diledi. THY’ye 30-35 yıl hizmet etmeleri beklenen pilotlarla birlikte dünyada havacılığın gösterdiği büyüme oranı çerçevesinde telefonundaki hesap makinesinden hesaplama yapan Kotil şunları söyledi:
 
"Tahminler yüzde 7 büyüme üzerine. Bu şirket yüzde 7 büyümeye devam ederse bu yıl 60 milyon yolcumuz var. Her şey 8 katı oluyor. 30 yıl sonra 500 milyon yolcu taşımış olacağız. Bu dönemde Avrupa’daki yolcu sayısı 2.5 milyar oluyor. 500’ü bizden. Arkadaşlar Allah’ın izni ile dünyanın en büyük filosunu görecekler" dedi.
 
BUNLAR ASTRONOT PİLOT
 
THY Genel Müdürü Temel Kotil genç pilotların adeta bir astronot titizliği ile eğitildiklerini belirterek şöyle devam etti:
 
"2023 vizyonu çerçevesinde 120 milyon yolcu, 24 milyar dolar ciro hedefliyoruz. Bu doğrultuda uçaklar da alındı. THY’de normalde 12 yıl boyunca ortalama büyüme yüzde 18. Asya’da beklenen uzun dönem büyüme yüzde 7. Yüzde 5 de Avrupa’da beklenen büyüme var. Türkiye, hem Avrupa’nın hem Asya’nın bir havayolu. O zaman biz Asya’daki büyüme gibi yaparız dedik. Yüzde 7 büyüme yaparız dedik ve 500 milyon yolcu çıktı. Arkadaşların emekliliği geldiğinde THY’nin yolcu sayısı 500 milyona çıkacak. O yıllarda Avrupa’daki yolcu sayısı 2.5 milyar olacak, 500’ü bizden. Yani gelecek parlak. Bu arkadaşlar pilotlarımız değil, astronotlarımızdır onlar. Bizim pilotlarımızı astronot gibi görebilirsiniz, ileride o işleri de görebilirler"
 
PİLOT OLMAK İÇİN BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİNİ BIRAKTI
 
THY’nin yeni mezun 2 kadın pilotundan birisi olan Aslı Kazaz, " Bilgisayar Mühendisliği Yazılım bölümü mezunuyum. Bir şirkette çalışıyordum. Ancak küçüklüğümden beri pilot olmak istiyordum. Babam da THY Teknik bölümde çalışıyor. Yani hep uçaklarla iç içe yaşadık. Şimdi en büyük arzuma kavuştum. Zorlu eğitim ve sınavlardan sonra pilot oldum. Çok mutluyum" dedi.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika