spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

THY, Şarm-el Şeyh seferlerine yeniden başlıyor

Seçtiklerimiz

Mısır’ın Kızıldeniz sahilindeki en önemli turizm merkezi Şerm el Şeyh, geçen yıl yaşanan terör eylemi ile dünyanın gündemine gelmişti. Rus Metrojet Havayolları’na ait Airbus A321 tipi uçak, kalkıştan 23 dakika sonra ikram içine yerleştirilen bomba ile patlatılarak düşürülmüştü. 31 Ekim 2015 tarihinde meydana gelen olayda, uçakta bulunan 224 yolcu ve mürettebattan kurtulan olmamıştı. Bu eylemin ardından havayolu şirketleri Şarm el Şeyh seferlerini durdurdu.

 

 
THY, gerekli önlemlerin alınmasının ardından seferlerine 10 Eylül’de başlıyor. Haftanın dört günü (Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Cumartesi) karşılıklı yapılacak uçuşlarda İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan saat 23.20’de kalkacak uçak, saat 00.50’de Şarm el Şeyh’e inecek. Dönüşte ise uçak saat 01.45’te kalkıp İstanbul Atatürk Havalimanı’na saat 05.20’de ulaşacak.

 

 
Şarm el Şeyh, Kızıldeniz’e uzanan Sina Yarımadası’nın tam güney ucunda yer alıyor. Altın renkli kumlu plajları, kristal berraklığındaki denizi, zengin sualtı yaşamı ve mercan resifleriyle doğanın cömertçe göz önüne serildiği çarpıcı bir coğrafyaya sahip. Turizm sezonu 12 aya yayılan bölgede kışın bile denize giriliyor. Hava sıcaklığı 20 derecenin altına inmiyor..
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika