spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

THY Teknik’e tam bakım ve test yetkisi verildi

Seçtiklerimiz

Bulunduğu bölgenin en önemli sivil havacılık fuarı olan ve bu sene ilk kez “İstanbul Airshow Havacılık Endüstrisi Tedarik Zinciri Platformu” adı ile 10.su düzenlenen fuarda Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., SHGM ve EASA’dan aldığı Üretim Organizasyonu Sertifikaları hakkında bilgi verdi.

Geleceğe yön verecek öncelikli sektörler arasında gösterilen havacılık endüstrisi tüm hızıyla gelişimini sürdürüyor.

Bu bağlamda, Türkiye’nin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Türk Hava Yolları da, alanında bölgesinin lideri, başarılı iştiraki Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ile birlikte sürekli yenilenerek ve gelişimini sürdürerek çok daha büyük hedeflere doğru emin adımlarla ilerliyor.

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., bakım-onarım faaliyetlerini derinleştirmenin yanı sıra Ar-Ge, Tasarım ve Üretim faaliyetleriyle de yakın gelecekte rakiplerinden farklılaşıp sektörün global oyuncuları arasında yer almayı hedefliyor.

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Karaman, “Havacılık endüstrisinde gelişmiş olan ülkelerin ekonomilerinin de gelişmiş olduğunu gözlemlemekteyiz. Türkiye’nin 2023 vizyonu kapsamında ilk 10 ekonomi arasına girme hedefinin havacılık sanayii gibi katma değeri yüksek alanlarda faaliyet göstermekten geçtiğine inanıyoruz” dedi.

Ahmet Karaman, bu doğrultuda Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.’nin üretim çalışmalarına 2011 yılında kurduğu Turkish Cabin Interior ve Turkish Seats Industries  iştirak şirketleri ile başladığını ve bugün gelinen noktada yerli uçak içi mutfak ekipmanı ve uçak koltuklarının tasarlanıp üretilebildiğini belirtti.

Ahmet Karaman, havacılık sanayii ile ilgili olarak“Havacılık alanında üretim yapabilmek için önünüzde ‘sertifikasyon’ gibi önemli bir sorun bulunuyor. Buaşamaları geçebilmek için 2011 yılında ‘Tasarım Organizasyonu Onay Sertifikamızı’ almıştık, 2014 yılı içerisinde ise önce SHGM onaylı ilk ‘Üretim Organizasyonu’ kuruluşu olduk, ardından EASA’ya yapmış olduğumuz ‘Üretim Organizasyonu’ başvurusu da bu ay ortasında neticelendi ve böylelikle EASA onayını da almış olduk” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika