spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

THY türbülansa girsin istiyorlar

Seçtiklerimiz

Paralel yapıyla mücadele kapsamında Bank Asya’dan parasını çekmesinin ardından üzerinde kara bulutlar dolaşmaya başlayan THY, planlı bir saldırıyla karşı karşıya! Bir aydır yapılan 5 bomba ihbarının asılsız olduğu ortaya çıktı ancak THY, bu ihbarlar nedeniyle 100 binlerce Euro zarara uğradı.  

Son alarak Türk Hava Yolları’nın, Milano-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı motorunun alev alması nedeniyle Atatürk Hava Limanı’na acil inişi yapmak zorunda kaldı. Aynı uçağın iki gün önce de bir camının çatlamış olması sabotaj şüphelerini arttırdı. Paralel yapıyla mücadele sürecinden önce kurumla ilgili tek bir olumsuz gelişme yaşanmazken THY’nin, parasını Bank Asya’dan çekmesinden sonra ard arda asılsız bomba ihbarlarının yaşanması “sabotajın arkasında paralel örgüt mü var?” şüphesini güçlendirdi.

 
ŞÜPHELİ PARMAK İZİ
 
1 Nisan 2015 günü İstanbul- Lizbon seferini yapan THY uçağı Atatürk Havalimanı’nda kalktıktan bir süre sonra hostesler servis yaparken tepsi içinde pingpon topu büyüklüğünde yabancı bir cisim buldu. Bunun üzerine uçak Atatürk Havalimanı’na geri döndü.
 
KARGODA BOMBA VAR
 
Son olarak da İstanbul-Basel seferini yapan THY uçağının tuvaletinde, “Kargo da bomba var” yazılı bir dosya kağıdı buldu. Bunun üzerine THY’nin “Serik” adlı uçağı Bulgaristan hava sahası üzerinden Atatürk Havalimanı’na geri döndü. Uzmanlar kağıt üzerinde parmak izine rastladılar. Soruşturma sürüyor.(STAR)

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika