spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

THY uçağı pistten çıktı

Seçtiklerimiz

Beyrut-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları’na ait yolcu uçağı Atatürk Havalimanı’na inişinin ardından taksi yolundan çıkarak toprağa saplandı. 

 

Türk Hava Yolları’nın (THY) Beyrut-İstanbul seferini yapan TC-JSE kuyruk tescilli Airbus A321 tipi Kızılırmak adlı yolcu uçağının, saat 05.05’de Atatürk Havalimanı’na inişi gerçekleşti. Bu sırada park yerine gitmek için taksi yoluna giren uçak yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle taksi yolundan çıkarak uçağın ön dikmesi toprak zeminde kara saplandı. Kaza sırasında herhangi bir yaralanma yaşanmadı.
 
İNİŞ KALKIŞLAR BİR SÜRE DURDURULDU
 THY uçağının toprak zemine çıkmasının ardından Atatürk Havalimanı’na tüm iniş ve kalkışlar durduruldu. İstanbul’a gelen uçaklar başka havalimanlarına yönlendirildi. Olay anında görevde olan DHMİ Kriz masası ekipleri itfaiye ve ambulanslarla uçağın çıktığı yere gelerek anında müdahale ettiler. Yolcular yaklaşık 1 saat uçağın içinde beklerken, uçağa gelen yetkililer yolcuları kapılardan tahliye edilerek dış hatlar terminaline getirildi. Uçak yapılan çalışma sonunu saat 07.00 sıralarında saplandığı yerden kurtarılarak THY Teknik Hangarı’nın önüne getirildi. Ancak bu süre içinde bagaj kapıları donan uçağın bagajlarını gelmesi iki saatlik süreyi aldı. Çalışmaların ardından Atatürk Havalimanı’nda iniş ve kalkışlar normale döndü. 
 
‘YOLCULAR HİÇ PANİK OLMADI’
 Çoğunluğu Beyrut üzerinden Türkiye gelen Suriyeli olan yolcular uçak indikten sonra uçağın saplandığı anda bir panik yaşamadıklarını, kaptan pilotun yaptığı anonslarla kendilerini bilgilendirdiğini belitti. Yolculardan Suriyeli Afrah Henawe, özellikle kaptan pilota teşekkür ederek, "Kaptanımıza şükran. Yaptığı anonsla bizi bilgilendirdi. Çok sakin şekilde indik. Uçak içinde hiç panik olmadı" dedi. 
 
Beyrut’ta yaşayan Victoria Mastrenko ve Glep Zelgin, çok güzel bir inişten sonra yaşadıklarının önemi olmadığını belirterek, "Bunlar normal. Dünyanın her yerinde oluyor" diye konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika