spot_img
spot_imgspot_img
12.7 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

THY uçağına bomba ihbarı

Seçtiklerimiz

Türkiye’nin Ottawa Büyükelçisi Ünal: "Ortak kriz merkezi kurduk"
 
Kanada güvenlik birimleri, Uluslararası Güvenlik Forumu nedeniyle Halifax’ta bulunan Türkiye’nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal’ı gelişmelerle ilgili bilgilendirdiler. Emniyet yetkilileri ile birlikte Halifax Stanfield Havalimanı’na geçen Büyükelçi Ünal, yolcuların tahliyesine nezaret etti.
 
Daha önce hazırlanan bomba imha ekipleri, patlayıcı uzmanları ve özel eğitimli köpekli timler, uçağın alana inmesi ile birlikte çalışmaya başladı.
 
Kanada Kraliyet Atlı Polisi’nden (RCMP) yapılan açıklamada, ihbara ilişkin detay verilmeyeceği belirtilerek, uçağın ve uçaktaki tüm bagajların aranacağı bildirildi.
 
AA muhabirine konuşan Türkiye’nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal, "Halifax, Montreal, Toronto ve İstanbul ile ortak kriz merkezi kurduklarını" söyledi. Ünal, "Uçak havaalanına indikten sonra, apronda uzak ve güvenli bir bölgeye alındı. Yolcularımız salimen tahliye edildi. Bomba uzmanları ile diğer ekipler uçağı arıyorlar. Güvenlik görevlileri, yolcuların hepsinin tek tek ifadesine başvuracak. Biz de gelişmeleri yerinde takip ediyoruz" dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika