spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

THY uçağında kusan yolcu paniğe neden oldu

Seçtiklerimiz

Dünya genelinde alarma neden olan Ebola virüsü yüzünden Türk Hava Yolları Afrika’dan yapılan seferlerde belirti gösteren yolcularını sıkı takibe aldı. Uçuş ekipleri en küçük şüpheli bir durumda olayı yetkililere bildirerek uçağa sağlık ekipleri istiyor. Kusma ya da ateşi olan yolcuların durumundan şüphelenildiğinde kaptan pilotlar Atatürk Havalimanı’na inişlerinde uçağa doktor istiyor.

Bugün ise Türk Hava Yolları’nın TK608 sefer sayılı Airus 321 tipi TC-JRK kuyruk tescilli Nairobi-İstanbul uçuşunu yapan uçakta ailesiyle seyahat eden erkek çocuk bir yolcunun kusması ve ateşinin olması üzerine Atatürk Havalimanı’na inişte doktor kontrolünden geçirildi.

Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları kontrolde uçuş esnasında kusan ve ateşi olan çocuğun muayene edildiği ve muayene sonucu yolcunun transit olarak başka bir ülkeye uçmasına izin verildiği öğrenildi. THY yolcunun uçuşundan sonra uçağı dezenfekte ettirecek. Bu arada, Afrika uçuşları ile ilgilenen görevliler de korunmak için, maske ve eldiven takıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika