spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

THY uçağının kaçırılması girişimine dava

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları’nın (THY) Ankara-İstanbul seferini yapan yolcu uçağını bomba yerleştirdiğini ifade ederek kaçırmaya çalışan tutuklu sanık Zafer Alcan, 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.
 
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, THY’nin 7 Haziran’da Ankara-İstanbul seferini yapan yolcu uçağının pilotu Özcan Sucu’nun, 35. dakikada inişe geçmeye başladığı anlatıldı. Kabin memurlarından Esra Engin’in, bu sırada ayağa kalkan sanık Alcan’ı oturması için uyardığı belirtilen iddianamede, sanığın yolculara dönerek yüksek sesle "kontrolü altında bulunan uçağın çeşitli yerlerine patlayıcı maddeler yerleştirdiğini, tek başına olmadığını, kimseye zarar vermek niyetinin bulunmadığını" söylediği kaydedildi.
 
Kabin memuru Engin’e de durumu kaptana haber vermesini söyleyen sanık Alcan’ın "Uçak Bükreş’e gidecek, orada gerekli açıklamaları yapacağım, kimseye zarar vermeyeceğim" şeklinde bağırdığı ifade edilen iddianamede, bu durum üzerine uçağın havalananına indiği, 40 dakika sonra da sanığın polis tarafından yakalandığı anlatıldı.
 
– "Maksadım, kitabımın adını duyurmaktı"
 
İddianamede Sanık Zafer Alcan’ın savcılıkta verdiği ifadesine de yer verildi. İfadesinde, 2008’de TRT Haber Merkezi’nden emekli olduktan sonra yazdığı kitabın beklediği ilgiyi bulamadığını belirten Alcan, şunları aktardı:
 
"Maksadım, uçakta bomba ihbarı yapıp dikkatleri üzerime çekerek, kitaplarımın adının duyurulmasını sağlamaktı. Maksadım, herhangi bir kimseye zarar vermek değildi. Yolcular, benim eylemimi ve söylediklerimi fark etti, ancak tavır ve davranışlarından beni ciddiye almadıklarını gördüm. Uçak indikten sonra pilot, yolculara uçaktan ayrılmamaları konusunda anons yapmıştı. Benim isteğimle uçak yönünü değiştirmiş veya gitmesi gereken yerden başka bir yere gitmiş değildir. İnişin acil iniş olup olmadığını bilmiyorum. Bana göre normal iniş yaptı. Benim suç işleme kastım yoktur."
 
İddianamede, tutuklu sanık Zafer Alcan hakkında "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması" suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
 
Davanın duruşması, önümüzdeki günlerde Bakırköy 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika