spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Toroslar, Model Uçak Şenliği’ne Hazırlanıyor

Seçtiklerimiz

Toroslar Belediyesi’nin Mersin Üniversitesi’ne tahsis ettiği Halkkent Mahallesi’nde yaklaşık 17 bin metrekare alan üzerinde bulunan Model Uçak Pisti, 3 Mayıs 2015 tarihinde düzenlenecek Bölgesel Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliği’ne hazırlanıyor.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından pistin çevresinde gerçekleştirilen peyzaj ve düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Bu yıl 4.’sünü organize edecekleri şenlik ile Türkiye genelindeki model uçak tutkunlarını bir araya getireceklerini belirten Başkan Tuna, Mersin Üniversitesi Spor Kulübü, Türk Hava Kurumu Mersin Şubesi ve Mersin Üniversitesi Hava Sporları Topluluğu işbirliğinde yapacakları etkinlik öncesinde, pisti daha nizami hale getirmek için gerekli düzenleme çalışmalarını yaptıklarını kaydetti.

Hedeflerinin, havacılığı yaygınlaştırmak ve geliştirmek olduğunu vurgulayan, etkinliğin bölgenin tanıtımı noktasında da çok önemli katıkları olacağına dikkat çeken Tuna, “17 bin metrekare alan üzerinde kurulu model uçak pist alanımızda düzenleme, peyzaj ve su tesisatı ile ilgili çalışmalar yapıyoruz.

Burayı Türkiye genelinde model uçak yarışlarının yapılacağı bir tesise dönüştürdük. 3 Mayıs’ta Mersin Üniversitesi ve Türk Hava Kurumu Mersin Şubesi ile ortaklaşa Bölgesel Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliği düzenleyeceğiz. Özellikle havacılığın gelişmesi yönünde çok önemli bir etkinlik olacak. Tüm halkımızı, 3 Mayıs’ta saat 10.00’da Model Uçak Pist Alanımızda başlayacak şenliğimize bekliyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika