spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Trabzon Havalimanı’na İkinci Pist Geliyor

Seçtiklerimiz

Trabzon Havalimanı ikinci pist çalışmalarının iki alternatifli olarak yürütüldüğünü ifade eden Gümrükçüoğlu, “İkinci pist konusu 3 bin metrelik piste ulaşma mevcut pistin uzatılması veya ilave dolguyla bir ilave pist yapılması şeklinde 2 alternatifli olarak değerlendirilmektedir. İki yönlü olarak bu proje çalışılıp daha sonra yatırım bütçesine aldırılması cihetine gidilmiş olacaktır.

Bu yılın son aylarına yaklaştık. Proje çalışması 2015’in ilk aylarında bitebilir. Ondan sonra yatırım bütçesine aldırılması cihetine gidilecektir. İkinci pistin 2015 yılı içerisinde yatırım bütçesine alınmasına çalışıyoruz. Yatırım bütçesine alınsa da ihalesi 2015’in sonuna 2016 başına da sarkabilir. Bunu önümüzdeki günler netleştirecek” dedi.

Trabzon Havalimanı’nın kapasitesinin büyültülmesi ve ikinci pistin yapılmasının ne denli büyük bir gereklilik olduğunun farkında olduklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, “Uluslararası Trabzon Havaalanın yoğunluğu giderek artış göstermektedir. Son yıllarda, iç hat, dış hat yolcu ve uçak hareketleri açısından ciddi bir artış hızına ulaşılması, Havaalanımızda 2. Pist çalışmalarını devreye almayı ve planlamayı bir zorunluluk haline getirmiştir.

Ülkemizin havacılık sektöründe belirlediği gelişme perspektifine paralel olarak ortaya çıkan ihtiyaçların karşılanması açısından Trabzon Havaalanı uluslararası yoğunluğa karşılar kapasiteye eriştirilecektir. Özellikle İpekyolu ülkeleri ve Avrasya hattında öne çıkan ticari hareket, turizm ve yolcu hareketine hazırlıklı olunması açısından 2. Pist önem arz etmektedir. Zira bugün bu bölgeler üzerinden en güvenli ve kısa hat olan Uluslararası Trabzon Havaalanı genişlemeye ihtiyaç duymaktadır” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika