spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Tüm mil hesapları sil baştan!

Seçtiklerimiz

Bu değişikliklerden en göze çarpanı ise sık sık seyahat edenleri ilgilendiren mil programı. Türk Hava Yolları’nın "Miles&Smiles" kartı sayesinde uçtukça mil kazanıyor ve bu kazandığınız millerle uçak biletleri alabiliyordunuz. Bu programda yapılan değişikliği Haberturk.com olarak Türk Hava Yolları’na sorduk. THY’den bir yetkili eskiden mesafeye göre mil kazanılabildiğini ancak yeni uygulamayla artık satın alınan biletin sınıfının daha önemli olduğunu vurguladı.

ALDIĞINIZ BİLETİN SINIFI DAHA ÖNEMLİ
THY yetkilisi "Artık mil kazanmak için uçuş mesafesi değil uçuşun hangi sınıfta gerçekleştiği önemli. Eskiden örneğin kıtalararası uçan birisi 10 bin liralık business class bilet alsa da, 2 bin liralık bilet alsa da ortalama 7 bin mil kazanıyordu. Yeni uygulamaya göre üst sınıftan bilet alan daha fazla mil kazanacak. Bir uçakta üst sınıf biletle uçan bir yolcu aynı uçakta bulunan ekonomi sınıfı yolcusundan daha çok mil puanı elde edebilecek." dedi

YURT İÇİ SEYAHAT EDEN DAHA FAZLA KAZANABİLECEK
Düşük sınıf bilet alan yolcunun eskiye oranla daha az mil kazanacağını ifade eden THY yetkilisi  sözlerini şu şekilde sürdürdü" Bu durum dezavantaj gibi görünse de yurt içinde sık seyahat ederek yurt dışına seyahat edenlerden daha fazla mil kazanılabilecek.". Yetkili, yeni değişiklikle toplanan millerle elde edilecek  ödül bilette düşük sezon – yüksek sezon farkı kaldırıldığını, her dönem aynı mil değerleri ile ödül bilet düzenleme yapılacağını da hatırlattı.

NASIL MİL KAZANILIYOR?
Miles&Smiles kartı bulunan yolcular Türk Hava Yolları, AnadoluJet ve Star Alliance üyesi diğer havayolları ile gerçekleştirdiği uçuşlardan statü mili kazanabiliyor. Kazanılan bu millerle ödül bilet elde edilebilirken, araç kiralama, konaklama vs… gibi diğer hizmetlerdeki kolaylıklardan da yararlanabiliniyor.

Türk Hava Yolları’nda Economy, Comfort ve Business adında 3 farklı sınıf bulunuyor. Bu sınıflar da harflerle numaralandırılmış kategorilere ayrılıyor. Economy sınıfındaki biletler W, P, T, L, V, G, M, H, S, E, Q, Y, B harfleriyle, Business  K,J,C,D, Comfort  sınıfı ise A,U,O harfleriyle mil kazanılıyor.

Örneğin 19 Ağustos’t İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Dubai’ye uçan bir yolcu;

Economy sınıfındaki en düşük kategori W ve P biletleriyle 465 mil, Business en yüksek kategori C ve D biletleri ile 2792 mil kazanabiliyor. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika