spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Turizm sektöründen Avrupa çıkarması

Seçtiklerimiz

– Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından Türk turizmi, Avrupa pazarına açılmayı hedefliyor – Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, Avrupalı tur operatörleri ile görüşmek için bu ay içerisinde Almanya, İngiltere, İspanya ve İsveç’i ziyaret edecek – Ünal, ziyaretlerde Türk turizminin 2016 hedeflerini anlatacak ve turistlerin Türkiye’ye güvenle gelebileceğine vurgu yapacak

 

 
– Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından Türk turizmi, Avrupa pazarına açılmaya hazırlanıyor.

 

 
Türkiye’nin 24 Kasım’da hava sahasını ihlal eden Rus uçağını düşürmesinin ardından iki ülke arasında yaşanan gerginlikten etkilenen sektörlerin başında turizm yer aldı.

 

 
Bu kapsamda Bakanlık, krizden Türk turizminin olumsuz etkilenmemesi amacıyla farklı pazarlara yönelmek için çalışmalara başladı. İlk hedef olarak Avrupa ülkelerine açılım faaliyetlerine hız verildi.

 

 
Bu çerçevede, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, 12-13 Ocak’ta Hollanda’da düzenlenen Fitur Turizm Fuarı’na katılarak, doğrudan tur operatörleri ve yabancı sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Ünal, Türk turizminin 2016 planlarını görüştü. 

 

 
Sektör temsilcileriyle, tur operatörleriyle birlikte yapılan reklam faaliyetleri ve tanıtım çalışmalarına yoğun ve etkin bir şekilde devam edileceği bilgisini paylaşan Ünal, operatörlere, turistlerin Türkiye’ye güvenle gelebileceğini söyledi. 

 

 
– Ünal, 4 Avrupa ülkesini daha ziyaret edecek

 

 
Avrupalı sektör temsilcileriyle görüşme kapsamında Bakan Ünal, 20 Ocak’ta Almanya’nın Frankfurt kentinde bölgenin önde gelen tur operatörleriyle görüşecek, kamu ve özel sektördeki paydaşlarla bir araya gelecek.

 

 
Ünal, görüşmelerde, 2016 yılı turizm sezonunda tur operatörleri ve acentelerle birlikte geliştirilecek projeler ve planlar hakkında bilgi verecek.

 

 
Almanya’nın ardından İspanya’nın Madrid kentinde 21-22 Ocak’ta düzenlenecek Fitur Turizm Fuarı’na da katılacak Ünal, Dünya Turizm Örgütü’nü (DTÖ) de ziyaret edecek.

 

 
DTÖ Başkanı Taleb Rifai ile de görüşecek olan Ünal, dünya turizmini olumsuz etkileyen güvenlik meselelerini konuşarak Türkiye’nin konuya yaklaşımını ve pozisyonunu anlatacak. Ünal, fuarda, birçok mevkidaşıyla görüşerek Türkiye’nin turizm sektörü hakkında bilgileri birinci elden aktaracak.

 

 
Bakan Ünal, Avrupa turu kapsamında bu ay içerisinde İngiltere ve İsveç’i de ziyaret edecek.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika