spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Turizmciler, umutlarını yeni yıla bağladı

Seçtiklerimiz

Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, geçen yıl Alman turistlerin bölge destinasyonuna az gelmesinin sektörünü kısmen olumsuz etkilediğini söyledi. Bölge destinasyonuna yıllık 4 milyon turistin geldiğini belirten Aydoğan, bunun yüzde 50 ile 55 oranında Almanların oluşturduğunu kaydetti.

Geçtiğimiz yıl değişik nedenler ötürü Manavgat bölgesine gelen Alman turist sayısında yüzde 20 oranında düşüş olduğunu belirten Aydoğan, bu sene başta Berlin Fuarı olmak üzere iyi bir çalışma ile bu açığın kapatılması gerektiğinin altını çizdi. Aydoğan, şunları söyledi: "Bölgemizin can damarını Alman turistler ile İskandinav ülke turistleri oluşturuyor. 2015 turizm sezonunda başta Almanlar olmak üzere Hollanda, Belçika, İngiliz, Avusturya, Çek Cumhuriyeti ve İskandinav ülkelere yönelik çalışma yapılması gerekir. Alman turizmini canlı tutulması gerekiyor. Geçen yıl Alman turizminde yaşadığımız kayıpları yaşamamız lazım."

TÜRSAB Side Manavgat Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özden, bölgenin turizminde bel kemiğini Alman turistlerin oluşturduğunu, bu pazarın iyi bir şekilde korunması lazım geldiğini söyledi. Geçen yıl dünyada yaşanan ekonomik krizler nedeniyle Alman pazarında bir durgunluk yaşandığını belirten Özden, bu sene ise Rus turizminde tehlikeli bir tablonun olduğunu, Ruble’nin değer kaybına bağlı endişeli seyrinin sezon öncesine kadar çözüleceğini kaydetti.

Özden, 2015’te Alman turist canlılığının iyi tutulması gerektiğini, bölge destinasyonu için bu pazarın çok önemli olduğunu dile getirdi.

Öte yandan, Noel Bayramı tatili için Manavgat’a gelen Alman turistler, ülkelerine dönmeden önce yeni yılın ilk gününde uluslararası perşembe pazarında alışveriş yaptı. Pazarcı esnafı Mehmet Ali Bilir, yeni yılın ilk gününde kısmende olsa Alman turistlerin, yaptığı alışverişle pazarcı esnafının yüzünü güldürdüğünü söyledi. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika