spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Turizmde kruvaziyer torpili

Seçtiklerimiz

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Rus ve Yunan krizlerine rağmen Türkiye’nin bu seneyi yüzde 1 turist artışıyla kapatacağını öngörüyor. İç turizmde de canlılığın sürdüğünü belirten Ulusoy, bu yıl devreye giren tesislerle 1 milyon turistlik ek kapasite oluştuğuna dikkat çekiyor. Ulusoy, İstanbul’a kruvaziyer limanı yapıldığı zaman 1 milyar dolar daha döviz geleceğini düşünüyor.

Milliyet’e konuşan Ulusoy, bayram öncesi turizm için olumlu mesajlar verdi. Rus ve Yunan krizlerinin Türk turizmine olumsuz etkilerinin telafi edileceğini belirten Ulusoy, "Rusya’dan yüzde 28 kaybımız var, bu 22 – 23’lere düşer. Almanya’dan ise yüzde 12 – 13 artış var" diye konuştu. Krizin pençesindeki Yunanistan’ın turizmde de darbe yemesinin Türkiye’ye etkisini de yorumlayan Ulusoy, şunları söyledi:

"Yunan adaları bizim kıyılarımızda. Oradaki duruma şahsen üzülüyorum. Orada yangın olursa külleri bizi de rahatsız eder. Ama oradan gelenler yok değil. Tercihleri İtalya, İspanya ve Türkiye."

İç turizmde de canlılığın devam ettiğini ifade eden Ulusoy, "Bu sene 30-35 bin yeni yatak devreye girdi. Bu 1 milyon daha fazla turist kapasitesi demek. Turizmde artık Antalya teşvik edilmesin, orada bütün kıyılar doldu" dedi. Ulusoy, manken Kate Moss’un lahmacunlu hesap tepkisiyle gündeme gelen şişirilmiş tatil faturası şikâyetleri için de şunları söyledi:

"Bizde herkesin gideceği uygun yer var. Avrupa’da öyle yerler var, 400-500 euro’dan aşağıya kalkamazsın. Türkiye’de de 2-3 yıldız da var, delüks otel de var. Biz ürün satıyoruz. Hayal kurdurarak satıyoruz. Fiyat kırarsak ürünün kalitesini düşürürüz."

Kapadokya gözde…

Başaran Ulusoy, bu bayramda Türkiye’deki gözde destinasyonların Antalya ve Kapadokya olduğunu kaydetti. 20 bin civarı Türk vatandaşının da bayramı yurtdışında geçireceğini belirten Ulusoy, Uygur olayları üzerinden Uzakdoğulu turistlere saldırıları da şöyle değerlendirdi:

"Çin’den 100 bin civarı insan geliyor. Yapılan saldırıları tasvip etmemiz mümkün değil. Uygur Türklerine ben de üzülüyorum. Ama bunu siyasiler çözmeli."

Havayolları ek sefer düzenliyor

Bu arada bazı havayolu şirketleri, Ramazan bayramı öncesinde artan talepleri karşılamak için ek seferler düzenleyecek.

Türk Hava Yolları (THY), Ramazan bayramı dönemindeki talepleri iç hatta 17 ek seferle karşılamayı planlıyor. THY, planlanan uçuşların dışında Antalya’ya 2, Dalaman’a 3, Trabzon’a 1 ve Bodrum’a 11 ek sefer düzenleyecek.

İç hatlarda Bodrum, Dalaman, İzmir ve Antalya, dış hatlarda ise Amsterdam, Paris, Düsseldorf, Köln ve Kıbrıs destinasyonları tercih edilen Atlasglobal Havayolları ise dış hatta Londra, Kuveyt ve Tahran’a da ek seferler yapacak.

Onur Air de Ramazan Bayramı döneminde İzmir, Bodrum, Dalaman, Antalya, Trabzon ve Adana hatlarında ek sefer düzenliyor. Havayolu şirketi yolcuları, iç hatlarda Antalya, Bodrum, İzmir, Dalaman, Trabzon ve Adana, dış hatlarda ise Paris, Amsterdam, Viyana ve Kıbrıs’ı tercih etti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika