spot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Türk F-16’lar helikopter değil, İHA düşürmüş

Seçtiklerimiz

Genelkurmay’ın önceki gece düşen aracın ne olduğu tam olarak tespit edilemediği için “hava aracı” tanımlamasını kullandığı öğrenildi.
 
Başta sosyal medya olmak üzere birçok yerde yayınlanan fotoğrafları inceleyen Genelkurmay, aracın İHA olduğunu tespit etti.
 
Davutoğlu ve Yılmaz’ın ise olaydan hemen sonra Hava Kuvvetleri ile yaptıkları temasta kendilerine ilk başta düşürülenin helikopter olabileceği ihtimali söylendiği için ‘helikopter’ açıklaması yaptıkları ileri sürüldü.
 
Hava harbinde uzman isimlerden Emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş da, Genelkurmay’ın ‘hava aracı’ tanımlamasını, “Doğru bir tutum” olarak değerlendirdi.
 
Karakuş yaptığı açıklamada;
 
“Olay sırasında havanın puslu olduğu belirtiliyor. Ayrıca F-16’lar radarlarında düşman unsurunu görür ama bunun ne olduğunu tam anlayamaz. Tespit yapılır yapılmaz yaklaşık 50 kilometre menzile sahip güdümlü füze o unsura kilitlenir ve fırlatılır. Uçak füzeyi fırlattıktan hemen sonra uzaklaşır. Unsurun ne olduğunu puslu havada çıplak gözle görmek mümkün değildir. Vurulan araç Suriye tarafına düştüğünden parçalar elinizde yok. İHA ile helikopterin hızı aşağı yukarı aynıdır ve bazı parçaları da birbirine benzeyebilir. Bu nedenle düşürülen İHA da olabilir, helikopter de.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika