spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Türk Hava Yolları Çalışanları ile Yükseliyor…

Seçtiklerimiz

Dünyada bir ilk olacak projeyle Türk Hava Yolları, proje ortağı Boeing firmasının katkılarıyla, filosundaki bir Boeing 737-800 uçağını, tüm çalışanlarını temsilen, dünyanın 191 noktasında görev yapan farklı pozisyonlardaki çalışanlarının yaklaşık 17 bin fotoğrafıyla süsledi.

Bu projeyle, “Globally Yours” mottosunun Türk Hava Yolları ailesine ne ifade ettiğinin bir defa daha tüm dünyada vurgulanması, bu dev ailenin her bireyinin dünyanın farklı noktalarındaki tüm yolcularımızın hizmetinde olduğunun altının çizilmesi, Türk Hava Yolları’nın yakaladığı başarının, havacılık sektöründeki gücünün vurgulanması ve her şeyden önemlisi, omuz omuza, inançla çalışarak, bayrağımızı dünyanın dört bir yanına gururla taşıyan tüm Türk Hava Yolları çalışanlarına teşekkür edilmesi hedeflendi.

Sözkonusu bu teşekkür sadece halihazırda çalışanlarla sınırlı kalmayıp aynı zamanda Türk Hava Yolları’nın ilk kurulduğundan bugüne kadar hizmet eden tüm çalışanları temsilen geçen bu dönem içinde görev yapan tüm Genel Müdürler de uçağın üzerinde yerini aldı.

Proje kapsamında, öncelikle tüm Türk Hava Yolları çalışanlarını kapsayacak şekilde, yaklaşık 4 ay süren profesyonel bir fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. Fotoğraf çekiminin tamamlanmasıyla, uçak giydirme projesiyle ilgili tasarım çalışmalarına zaman kaybetmeden başlandı. Uzman tasarımcılardan oluşan bir ekip, öncelikle tüm fotoğrafları tek tek işleyerek, tasarıma uygun bir hale getirdi.

Fotoğrafların zemininde, aynı zamanda Türk Hava Yolları uçaklarında, kabin içi tasarımda kullanılan, Türk Süsleme Sanatı’nın en belirgin örneklerinden “Selçuklu Motifleri”nin kullanılmasına karar verildi. Fotoğraflar, bilgisayar ortamında uçak üzerine ince hesaplarla yerleştirilirken, bir taraftan Selçuklu Motifleri de tasarımın zeminine yerleştirildi. Uçak üzerindeki düz alanlarda çalışanların vesikalık fotoğrafları kullanılırken, “Globally Yours” yazısının yer aldığı alanlarda, kürelerle verilen pozlar kullanıldı.  Ayrıca yolcu giriş kapısının hemen sağ tarafında “Globally Yours”un simgesi olan  “küre” görselinin üzerinde mottonun açılımı olan “Dünya Evimiz, Siz Misafirimizsiniz” ifadesi Türkçe ve İngilizce olarak yer alıyor.

Tasarımın tamamlanmasının ardından, uçak giydirme işlemi, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.’nin hangarında 09-13 Mart 2012 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 20 Teknik görevlinin çalıştığı ve yaklaşık bir hafta süren bu işlem sırasında TC-JHL kuyruk numaralı Boeing 737-800 tipi uçak üzerindeki 400 m2 alan, havacılığa özel üretilmiş sticker  kullanılarak kaplandı.

Uçağın lansmanı, yaklaşık  1.500 Türk Hava Yolları çalışanın katılımıyla, tüm çalışanların canlı olarak izleyebildiği görkemli bir tören eşliğinde 15 Mart 2012 Perşembe günü Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. hangarında gerçekleştirildi.

Lansmanın ardından uçak, yurt içinde ve yurt dışında, 1 yıl süreyle bir çok destinasyona uçacak, bu özel projeyi milyonlarca kişiye tanıtacak. Proje kapsamında, uçağın sefer düzenleyeceği havalimanlarında da özel etkinlikler düzenlenecek.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika