spot_img
spot_imgspot_img
17.7 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Türk havacılık sektörünün büyüme hızı etkileyici

Seçtiklerimiz

Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard Dunn, Türk havacılık sektöründeki büyüme hızının etkileyici olduğunu belirterek, avunma ve ticari alanlarda verdikleri destekle "Türk havacılık endüstrisinin ayrılmaz parçası" olmaktan gurur duyduklarını aktardı!

Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard Dunn, Türk havacılık sektöründeki büyüme hızının etkileyici olduğunu belirterek, "Boeing, Avrupa’daki havayollarının 530 milyar dolar değerindeki 7 bin 460 yeni uçak alımını göz önünde bulundurarak, Avrupa sivil havacılık pazarının önümüzdeki 20 yılda büyümeye devam edeceğine inanıyor" ifadesini kullandı.

Dunn, yaptığı açıklamada, Boeing olarak, savunma ve ticari alanlarda verdikleri destekle "Türk havacılık endüstrisinin ayrılmaz parçası" olmaktan gurur duyduklarını aktardı.

Ülkelere göre ayrı projeksiyonlar ortaya koymadıklarını bildiren Dunn, şunları kaydetti:

"Türk havacılık sektörünün büyüme hızı, etkileyici. Türkiye’yi, tüm Avrupa projeksiyonlarımızın içinde değerlendiriyoruz. Boeing, Avrupa’daki havayollarının 530 milyar dolar değerindeki 7 bin 460 yeni uçak alımını göz önünde bulundurarak, Avrupa sivil havacılık pazarının önümüzdeki 20 yılda büyümeye devam edeceğine inanıyor. Tek koridorlu uçaklar, yüzde 73’lük bir payla teslimatların büyük bir kısmını oluşturacak. Avrupa havacılık sektöründeki büyüme, dünyanın gelişen ekonomileri kadar hızlı olmasa da bölgenin yaklaşık 4 bin 400 uçaktan oluşan yerli filosu, ikame uçaklar için ciddi bir talep oluşturmaya devam ediyor. Bu talep, Avrupa’daki yeni uçak pazarının yüzde 51’ini oluşturacak."

Dunn, öte yandan, Anadolu Üniversitesinde hayata geçirilen "Temel Uçak Bilgisi ve Uçuş Teorisi Programı"na ilişkin "Bu program, bizim en yeni sosyal sorumluluk projelerimizden biridir. Programın amacı, mesleki ve teknik okullarda uçak bakımı ile ilgili eğitim veren öğretmenlerin teorik bilgilerini geliştirmek. Bu program ile katılımcılara atmosfer fiziği, aerodinamik, uçuş dinamiği, temel uçak yapısı, uçuş sistemleri ve kontrolleri gibi konularda en güncel bilgileri alma olanağı sunuluyor. Türkiye’de havacılık sektörünün hızlagelişmesi, nitelikli insan kaynağına duyulan ihtiyacı artırıyor ve Boeing, Anadolu Üniversitesi birlikte oluşturdukları bu ortak girişim ile geleceğin uçak bakım elemanlarını yetiştirilmesine katkıda bulunmaktan memnuniyet duyuyor" değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika