spot_img
spot_imgspot_img
18.5 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Türkiye ile ICAO İşbirliği Anlaşması İmzaladı

Seçtiklerimiz

Türkiye’nin de kurucu üyeleri arasında yer aldığı ECAC’ın 64. Genel Müdürler Özel Toplantısı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde 27-31 Ağustos 2015 tarihleri arasında Bodrum’da düzenlendi. 41 ülkenin Sivil Havacılık Genel Müdürleri ile üst düzey temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı V. Sayın Özkan Poyraz ve ICAO Genel Sekreteri Dr. Fang Liu tarafından sivil havacılık personelinin eğitimi konusunda işbirliği anlaşması imzalandı. İmzlanan anlaşmalar ile, ICAO standartlarının gerek ülkemizde gerekse bölgesel coğrafyamızda en düzeyde uygulanması amacıyla eğitim faaliyetleri konusunda karşılıklı işbirliği yapılması kararı alındı.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, konferasta yaptığı konuşmada, Türk Sivil havacılığının son 12 yılda büyük bir gelişme gösterdiğini ve ICAO üyesi ülkeler içinde 30. sıradan 11. sıraya yükseldiğini kaydetti. Genel Müdür Ekşi, bu gelişmenin sadece ulaştırma alanındaki başarıdan değil aynı zamanda havacılık endüstrisi, havaalanı yapım ve yönetim gibi alanlar dahil olmak üzere sivil havacılığın tüm alanlarındaki eşgüdüm içinde yürütülen faaliyetlerden kaynaklandığını ifade etti.

Türk sivil havacılığının küresel havacılık sistemine daha fazla katkı sağlamayı hedeflediğini belirten Genel Müdür Bilal Ekşi, 19-23 Ekim 2015 tarihinde Türkiye’nin ev sahipliğinde Antalya’da gerçekeştirilecek ICAN İkili Havacılık Müzakereleri Konferansı’nın bu hedefe önemli katkı sağlayacağını ifade ederek, katılımcı sayısının 1000’e ulaşması beklenen bu toplantının hem havacılık hem de turizm sektörleri için küresel ölçekli önemli bir buluşma platformu olacağını kaydetti.

ICAN Konferansı’na Amerika’dan 7, Ortadoğu’dan 11, Asya’dan 14, Avrupa’dan 22 ve Afrika’dan 30 ülke olmak üzere şu ana kadar 84 ülkenin katılım bildirdiğini ifade eden Genel Müdür Ekşi, bunun yanısıra havayolu işletmeleri, havacılık endüsrisi, eğitim kuruluşları ve havaalanı işleticileri olmak üzere 35 kuruluşun ve 6 uluslararası havacılık örgütünün de toplantıya iştirak edeceğine dikkat çekerek, ECAC üyesi Genel Müdürlerine ICAN toplantısında tekrar ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyacağını söyledi.

ICAO ile ilişkiler, ECAC üyesi ülkelerin temel sorunlarına çözüm önerileri ve ECAC’ın Avrupa sivil havacılığındaki etkinliğin artırılması konularının ele alındığı toplantıda ayrıca SHGM tarafından Türk sivil havacılığının son 12 yıllık dönemde gösterdiği hızlı ve emniyetli büyüme, bu gelişmeye parelel ortaya çıkması muhtemel sorunlara karşı alınan tedbirler, personel eğitimi konusundaki çalışmaları içeren bir sunum gerçekleştirildi.

Sivil Havacılık Örgütü ICAO Genel Sekreteri Dr. Fang Liu’un yanısıra ICAO Paris Bölge Müdürü, Avrupa Komisyonu ile EASA Temsilcisi ve Eurocontrol Genel Müdürü’nün de katıldığı toplantıda, sivil havacılık alanında hızlı bir gelişme gösteren ülkemizin sürdürülebilir büyüme konusunda aldığı tedbir ve uygulamaların ECAC üyesi diğer ülkelere örnek olabilecek nitelikte olduğu belirtilerek, üye ülkeler arasında deneyimlerin paylaşımının önemi vurgulandı.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika