spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Türkiye ile Makedonya arasında turizm işbirliği

Seçtiklerimiz

Türkiye’nin Üsküp Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtım Müşaviri Hakan Özçelik ile Makedonya Turizm Ticaret Odası Başkanı Arkan Kerim, Türkiye’ye turist götüren seyahat acentelerine verilecek maddi destek ve Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Kültür Bakanları Konseyi Toplantısı hakkında basın toplantısı düzenledi.
 
Müşavirlik binasındaki basın toplantısında konuşan Özçelik, 12 ülkenin katılımıyla İstanbul’da gerçekleşen Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Kültür Bakanları Konsey Toplantısı’nın önce uzmanların, ardından da bakanların yaptığı toplantılarla sürdüğünü kaydetti.
 
Arnavutluk, Bulgaristan, Bosna Hersek, Yunanistan, Karadağ, Makedonya ve Türkiye’den ilgili bakanların yanı sıra UNESCO temsilcilerinin de toplantıya katıldığını aktaran Özçelik, "Konseyin bu yılki konusu Güneydoğu Avrupa ülkeleri bölgesinde kültürel mirasın korunması ve sürdürülebilir yönetimi, kültürel alanlarda işbirliğinin güçlendirilmesi için öncelikler, fırsatlar ve zorluklar oldu" diye konuştu.
 
Özçelik, Makedonya’dan Türkiye’ye turist götürecek seyahat acentelerine sağlanacak destekle ilgili olarak da bunun, Rusya’daki ekonomik krizin turizme olumsuz etkisinin ortadan kaldırılması veya en aza indirilmesine yönelik bir kısım önlemler olduğunu kaydetti.
 
Türkiye’nin, belirli havalimanlarına uçak seferi yapacak acentelere sefer başına verilecek maddi desteğin yanı sıra belirli ülkelerden turist getirecek acentelere de farklı destek paketlerinin olduğunu söyleyen Özçelik, Türkiye’de farklı turizm çeşitlerinin bulunmasından dolayı ülkeye gelen turist sayısının her yıl giderek arttığına işaret etti.
 
Makedonya Turizm Ticaret Odası Başkanı Kerim de Türkiye’nin güvenilir bir ülke olduğunu ve Makedonyalı turistlerin Türkiye’yi tercih etmemeleri için hiçbir sebep bulunmadığını söyledi.
 
Kerim ayrıca, turizmle en ufak bir bağlantısı olan herkesin siyaseti unutup tamamen işlerine odaklanması ve turizme fayda sağlayacak işler yapması çağrısında bulundu.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika