spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Türkkan: Bakan Elvan’a teklifte bulundu

Seçtiklerimiz

2011 yılı kasım ayında büyük umutlarla sivil havacılığa açılan Cengiz Topel Havaalanı’nda 10 Eylül gününden beri tarifeli uçak seferi yapılmıyor. Cengiz Topel Havaalanı’ndan önce bir süre sadece Trabzon’a seferler yapılmıştı. Daha sonra Bora Jet firması bir süre Cengiz Topel’i kullandı. Bir süreden beri de Anadolu Jet Ankara üzerinden aktarmalı seferler yapıyordu. 10 Eylül sabahı kalkan son uçakla birlikte Anadolu Jet’in Cengiz Topel macerası da sona ermişti.

Geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulu’nda 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı görüşmelerinde partisi adına söz alan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Cengiz Topel Havaalanın durumunu Meclis’e taşımıştı. "Belediyelerin sahipsiz köpekleri bıraktığı yer şuanda Cengiz Topel Havaalanı. Cengiz Topel Havaalanı kuş uçmaz kervan geçmez vaziyette. Havaalanı kargalara ve sahipsiz köpeklere ev sahipliği yapıyor" diyen Türkkan, Cengiz Topel Havaalnı ile ilgili Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan’a bir telif sundu.

Konu ile ilgili sosyal medyadan bir açıklama yapan Türkkan, “Ulaştırma Bakanı Elvan ile karşılaştım. Kargalara ve başı boş köpeklere terk edilen Cengiz Topel Havalimanı’nı hatırlattım kendisine. Bakan Elvan’a teklifte bulundum: "İzmit Cengiz Topel Havalimanı’nı charter seferler ve özel uçaklara tahsis edin". Bakan Elvan böyle bir öneriyi bugüne dek kimsenin getirmediğini, konunun incelenebilir olduğunu ifade etti. Bu teklifim gerçekleşirse, İzmit bu işten turizm geliri elde eder. Bununla birlikte havalimanımız aktif hale gelir” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika