spot_img
spot_imgspot_img
11.9 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Türksat 6A ilk iletişim uydusu olacak

Seçtiklerimiz

Türksat A.Ş. Genel Müdürü Profesör Doktor Ensar Gül, Via Satellite dergisiyle yaptığı mülakat ile, Türksat 6A haberleşme uydusunun Türksat katılımıyla Tübitak Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (TÜBİTAK UZAY), Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI), Aselsan ve CTech işbirliğiyle üretileceğini belirtti. Profesör Doktor Gül, -Programın mali bütçesi 546 milyon TL ve bütçe Türksat, Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (UDHB), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu tarafından paylaşılıyor.

Uyduda ticari iletişimler için 16 Ku-Bantlı cevaplayıcı ile askeri iletişimler için iki X-Bantlı cevaplayıcı bulunacak. Türksat 6A, tüm Türkiye, Asya ve Avrupa kıtalarını kapsayacak olan 42 derece Doğu orbital slotunda faaliyet gösterecek dedi. Türksat 4A haberleşme uydusunun 2014 yılı Şubat ayında fırlatıldığını hatırlatan Gül, -Türksat 4A, 42 derece Doğu kapasitemizi artırdı.

Uydu gelirimiz 2014 yılında 250 milyon liraya ulaştı. Gelirin yüzde 84 oranında TV yayınları oluşturur iken, yüzde 16 oranını ise VSAT veri iletişimi sağlıyor dedi. Gül, Türksat 4A haberleşme uydusunun yüzde 97 doluluk oranına kavuştuğunun altını çizerek, şu ifadeleri kullandı: -Yüzde 97 dolum oranına ulaşarak sürekli bir büyüme elde ettik.

Özenli bir pazarlama çalışması ile uydumuz Türksat 4A, daha operasyonuna başlamadan neredeyse tüm kapasitesini satmış oldu. Müşterilerimizi yavaş yavaş Türksat 2A uydusundan Türksat 4A uydusuna aktardık. Türksat 4B uydusu ise fırlatılmaya hazır ve Proton roketini bekliyor dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika