spot_img
spot_imgspot_img
14.5 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

TÜROB, Belgrad raporunu açıkladı

Seçtiklerimiz

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Belgrad Turizm Fuarı sonuç raporunu açıkladı. TÜROB’tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Belgrad Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinin başarılı organizasyonunda katılım sağlanan fuara Türkiye, toplam 305 metrekarelik alanda katıldı. Türkiye standı içerisinde THY, TÜROB ve TÜRSAB’ın yanı sıra toplam 22 kurum/kuruluş yer aldı.

Seyahat Acentaları ve Tur Operatörleri aracılığı ile, Sırbistan’dan özellikle Kuşadası ve İstanbul’a yoğun olarak otobüs ile turist taşımacılığı yapılmaktadır. Otobüs ile turist taşıyan firmalar, havayolu kuruluşlarına 2016 yılı Nisan-Mayıs aylarında sağlanacak 6.000 USD tutarındaki teşviklerin otobüsler için de uygulanmasının son derece önemli ve yararlı neticeler doğuracağı dile getirilmiştir.

2016 yılında, ülkeden sırası ile Karadağ, Hırvatistan, Yunanistan ve Tunus’un en çok tercih edilecek destinasyonlar olması öngörülmektedir.  Tur Operatörleri ve turizm otoriteleri ile yapılan görüşmeler neticesinde, 2016 yılında Sırbistan’dan ülkemize gelecek turist sayısında yaklaşık %20 kayıp beklenmektedir."

RAPORUN SONUÇ BÖLÜMÜ

2016 yılı içerisinde yapılacak Sırbistan Meclisi seçimleri döneminde yurt dışına çıkacak turist sayısında düşüş beklenmektedir.

Sırbistan, ülkeye gelecek turist sayısını artırmak üzere "Balkanların Kayıp İncisi" sloganı ile bir tanıtım kampanyası başlatmıştır.

Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay’ın ülkemizi tanıtmak ve ikili ilişkilerini geliştirmek üzere büyük gayret gösterdiği çok sayıda otorite tarafından dile getirilmektedir.

Ülkemizde son dönem yaşanan terör saldırıları Sırp medyasında geniş şekilde yer almaktadır. Fuarın başlamasına bir gün kala Ankara’da yaşanan terörist saldırı "Türkiye’de güvenlik tehlikesi" başlıkları ile Sırp medyasında geniş yer bulmuştur.

Türk yapımı televizyon dizileri Sırp televizyonlarında "Türkçe" yayınlanmaya devam etmekte, söz konusu dizi filmler ülkemizin tanıtımına katkı sağlamaktadır.

Sırbistanlı turistlerin tatil tercihinde ilk sırayı deniz-kum-güneş, sonrasında alışveriş ve kültür turları alıyor. İstanbul, THY ve Pegasus tarafından sağlanan tarifeli seferler ile havayolu ulaşım kolaylığı dikkate alındığında Sırbistan’dan gelen ziyaretçilerin 3/1 oranının varış noktası konumunda. İstanbul’u Antalya, Alanya, Kuşadası ve Marmaris takip ediyor.

Seyahat Acentaları ve Tur Operatörleri aracılığı ile Sırbistan’dan özellikle Kuşadası ve İstanbul’a yoğun olarak otobüs ile turist taşımacılığı yapılmaktadır. Otobüs ile turist taşıyan firmalar, havayolu kuruluşlarına Nisan- Mayıs aylarında sağlanacak 6.000 USD tutarındaki teşviklerin otobüsler için de uygulanmasının son derece önemli ve yararlı neticeler doğuracağı dile getirilmiştir.

2016 yılında, Ülkeden sırası ile Karadağ, Hırvatistan, Yunanistan ve Tunus’un en çok tercih edilecek destinasyonlar olması öngörülmektedir.

Tur Operatörleri ve turizm otoriteleri ile yapılan görüşmeler neticesinde, 2016 yılında Sırbistan’dan ülkemize gelecek turist sayısında yaklaşık %20 kayıp beklenmektedir.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika