spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

TÜRSAB: GZP daha da büyütülmeli

Seçtiklerimiz

TERMİNAL binası, pisti ve park alanı büyütülen GZP, inanılmaz büyüme hızı karşısında kapasite arttırma çalışmaları henüz tam anlamıyla bitmeden bile yetersiz hale geldi. Dün GZP’den İstanbul’a uçan TGF Genel Başkan Yardımcısı ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim, terminaldeki uzun kuyrukları görüntüleyerek Twitter’da "Alanya-GZP’de inanılmaz bir yoğunluk var. Check-in kuyrukları uzadıkça uzuyor. Yeni terminal yetmiyor. Seneye GZP yetersiz kalır" diye yazdı.

TÜRSAB: BU HIZI HESAPLAYAMADIK

TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu "GZP’nin bu kadar hızlı gelişeceğini hesaplayamadık" diyerek şöyle konuştu: GZP’nin yıllık kapasitesi önce 60 bin, sonra 500 bin olarak hesaplandı ancak şu anda 1,5 milyon yolcudan bahsediyoruz. Bu büyüme hızı karşısında GZP’nin yetmemesi normal. Türkiye’de Atlas Jet haricinde bütün havayolları GZP’ye iniyor. Avrupa’dan da GZP’ye çok büyük bir talep var. Bu yüzden GZP daha da büyütülmelidir.  

‘İKİNCİ PİST DEVREYE GİRMELİ’

DİM’İN "Seneye GZP yetersiz kalır" şeklindeki sözlerine katıldığını söyleyen Çavuşoğlu "GZP’nin gerek terminali, gerekse diğer kompleksleri büyütülmeli. İkinci bir pist de devreye girmeli" dedi. ALTİD Başkanı Burhan Sili de "GZP’nin yıllık yolcu kapasitesi 1,5 milyon değil, 3-5 milyon olarak hesaplanmalı ve GZP buna göre büyütülmelidir. Umarız bu büyüme öncesinde GZP’deki yoğunluk yolcuları rahatsız edecek seviyeye ulaşmaz" şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika