spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

TUSAŞ, Polonya firmalarıyla işbirliği yapacak

Seçtiklerimiz

Türk Havacılık  ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), Polonya Hava Kuvvetlerinin Taarruz  Helikopteri Tedarik Programı kapsamında Polonya firmalarıyla işbirliği  yapacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, T129 ATAK Taaruz ve Taktik Keşif  Helikopteri’nin üreticisi TUSAŞ ile Polonya’da faaliyet gösteren WCBKT,  WZL1, ITWL ve MESKO firmaları arasında Polonya Hava Kuvvetleri’nin  Taarruz Helikopteri Tedarik Programı (KRUK) kapsamında  gerçekleştirilecek işbirliği amacıyla Kielce’de düzenlenen MSPO  Fuarı’nda mutabakat muhtırası imzalandı.

TUSAŞ standında gerçekleştirilen imza törenine, Polonya Büyükelçisi  Yusuf Ziya Özcan, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) Müsteşar Yardımcısı  Celal Sami Tüfekçi, iki ülkeden üst düzey yetkililer, savunma ve havacılık sanayinden firma temsilcileri katıldı.

T129 ATAK Helikopteri, Polonya Tanıtım Turu kapsamında Polonya semalarındaki ilk buluşmasını 22-23 Ağustos’ta Radom Havacılık  Fuarı’nda gerçekleştirmişti. Daha sonra 28 Ağustos’ta Varşova – Babice  Havaalanı’nda Polonyalı yetkililer ve basına özel uçuş gösterisi icra  edilmişti.

SSM Milli Katılımı koordinasyonu çerçevesinde gerçekleştirilen MSPO  Fuarı’nda helikopter statik alanda 4 Eylüle kadar sergilenecek.  Ziyaretçiler, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı şirketlerinden  TUSAŞ’ın standında T129 ATAK helikopterini daha yakından inceleme  fırsatı bulacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika