spot_img
spot_imgspot_img
11.1 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Uçak faciasında ölenlerin cenazeleri ülkelerine gönderiliyor

Seçtiklerimiz

Ülkenin doğusunda, Donetsk bölgesindeki trajik olayda yaşamını yitiren 298 kişiden şimdiye kadar 200’ü tren ile Harkov’daki soğuk hava depolarına ulaştırılmış durumda.

Burada uluslararası uzmanların gözetiminde vücut parçalarını birleştirmek için çalışmalar titizlikle yürütülüyor, fakat 98 kişinin cesedi henüz bulunabilmiş değil: “Uçakta daha fazla insan vardı, halen bulunması gereken kalıntılar mevcut ve biz bu noktada bütün kalıntıları bir araya getirme çalışmalarımızı tamamlayamadık. Şu an emin olduğumuz şey 200 kişinin cesedinin bulunduğu.”

Uçağın enkazında incelemelerini sürdüren Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’ndan uzmanlar, olayı aydınlatacak kanıtların ve kurbanların kalıntılarının gerektiği şekilde korunamadığından şikayetçi: “Bizim açımızdan henüz net birşey söylemek mümkün değil ama örneğin bugün bir cadde kenarında plastik bir çanta içinde ceset parçaları duruyordu ve henüz yerinden alınmamıştı. Daha önce bunun için güvenliğin temini meselesine dikkat çekmiştik.”

Gelişmeleri takip eden euronews muhabiri, cenazelerin ülkelerine iadesi ile ilgili sürece ilişkin son bilgileri aktarıyor: “50 kurbanın cenezalerini taşıyan ilk uçak bugün (Çarşamba) Ukrayna’dan ayrılacak. Geride kalanlarının ise haftasonundan önce Hollanda’ya nakledilmesi bekleniyor.”

Kaza kurbanlarının cenazeleri Hollanda’nın Eindhoven kentine ulaştırıldıktan sonra kimlik tespit çalışmaları yapılacak. Bunun için ise Hollanda ve İngiltere’den uzmanların görev alacağı belirtiliyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika