spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Uçak kazasının 11. yılında tören düzenlenmeyecek

Seçtiklerimiz

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan,  yaptığı açıklamada, kazada hayatını kaybeden İspanyol Barış Gücü askerlerinin ailelerinin de aralarında bulunduğu heyetin, bu yıl organize olarak anma töreni için Trabzon’a gelemediklerini belirtti.

Heyet gelmediği için anma töreni yapılmayacağını ifade eden Koçhan, "Kaza yerinde bulduğu, askerlere ait eşyaları ailelerine ulaştıran imam Sait Topçu’ya siyah çelenk göndermişler. Topçu, aileler adına çelengi, uçağın düştüğü Pilav Dağı mevkisindeki anıta koyacak" dedi.

Koçhan, Genelkurmay Başkanlığınca Türkiye’de görev yapan yabancı ata yönelik düzenlenen gezi kapsamında 6 Haziran’da bölgeye gelecek İspanya ataşesinin, askerler anısına yaptırılan anıt önünde saygı duruşunda bulunacağının kendilerine iletildiğini de kaydetti.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de görev yapan İspanyol Barış Gücü askerlerini taşıyan Ukrayna tescilli uçak, 26 Mayıs 2003’te Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Şahinkaya beldesi Pilav Dağı’nda düşmüş, kazada 62 İspanyol Barış Gücü askeri ile biri Belarus, 12’si Ukraynalı 13 mürettebat ölmüştü.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika