spot_img
spot_imgspot_img
10.8 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Uçakta Köpeği Ölen Yolcu Tatilini İptal Etti

Seçtiklerimiz

Madrid’den İstanbul’a gelişi esnasında uçağın kargosunda bulunan 3.5 yaşındaki Fransız Buldog köpeğini ölü gören Rus yolcu havalimanında göz yaşlarını tutamadı. Saatler boyunca ağlayan Rus kadın, tatilini iptal etti ve memleketine geri döndü.

 Uçağın kargosuna verilmişti  Uçakta köpekleri ölen çiftin tatili çabuk sona erdi. Rus yolculardan Irina K. ve eşi, THY uçağı ile Madrid’den İstanbul aktarmalı olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitmek üzere Madrid Barajas Havalimanı’na geldi. Onlar ile birlikte 3.5 yaşındaki Fransız Buldog cinsli köpekleride eşlik etti. Rus çift terminalde biniş işlemlerini yaptırarak köpeği kafesi ile birlikte uçağın kargosuna verdiler.

Neye uğradığını anlayamadı  THY Madrid-İstanbul seferindeki uçağa binen Rus Çift, İstanbul’a indiklerinde Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde köpeklerini teslim alacakları sırada şok geçirdiler. Kendilerinin can dostu olan köpeklerinin cansız bedeni ile karşı karşıya kalan çift neye uğradıklarını anlayamadılar. Köpeğin sahibi olan ve eşi tarafından sürekli teselli edilmeye çalışılan Irina K. uzun süre ağlayarak köpeğininn hangi sebep ile öldüğünü öğrenmeye çalıştı.  

Neden öldüğünü otopsi sonuçları belirleyecek Köpeklerinin beklenilmeyen ölümü üzerine tatile gidecekleri KKTC’ye uçmaktan vazgeçtiler ve köpeklerinin Türkiye’de gömülmesi için veterinere belge verdiler. Köpeklerinin ölüm nedeni ise otopsi sonuçlarında ortaya çıkacak. Köpeğe geldiği yerde veteriner tarafından yapılan aşının dozunun fazla gelmiş olması halinde ölmüş olabileceği tahmin ediliyor.  Türk Hava Yolları sorumluluk almıyor  Sürekli olmasada zaman zaman uçakların kargo bölümlerinde evcil hayvan taşınması sonucunda ölümler meydana gelebiliyor.

Türk Hava Yolları, taşınan hayvanın uçuş esnasında veya daha sonrasında sağlık durumunun kötüleşmesine ilişkin kesinlikle sorumluluk almıyor. 

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika