spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Ukrayna’da düşen uçak için görgü tanığı aranıyor

Seçtiklerimiz

Kazayı soruşturan ve yolcu uçağının füze atışı ile düştüğü tezine öncelik veren heyetinin başkanı Hollandalı savcı Fred Westerbeke basına şunları söyledi: ‘‘Uçağın, Ukrayna’nın doğusunda Buk füzesiyle düştüğü senaryosu üzerinde çalışıyoruz ve elimizdeki bilgiler doğrultusunda bu senaryonun doğruluğunu ve yanlışlığını kanıtlamak istiyoruz. Bununla birlikte, daha önce söylediğim gibi diğer senaryoları incelemeyi sürdürüyoruz.’‘
 
Ukrayna, uçağın Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından Buk füzeleriyle düşürüldüğünü iddia ederken, Moskova ise bu suçlamayı reddediyor.
 
Amsterdam-Kuala Lumpur seferi yaparken, Ukrayna’nın Rusya sınırına yakın bir bölgede geçen sene 17 Temmuz’da düşen yolcu uçağında bulunan 283 yolcu ve 15 mürettebattan kurtulan olmamıştı. Kazada hayatını kaybedenlerden 196’sı Hollanda vatandaşıydı.
 
Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi, kazaya ilişkin hazırladığı ön raporunda, uçağın muhtemelen dışarıdan gelen bir nesneyle düşürüldüğünü, pilotaj hatasının söz konusu olmadığını açıklamıştı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika