spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

United Airlines, bioyakıt ile uçacak!

Seçtiklerimiz

Son olarak karşımıza çıkan ve dışkıyla çalışacak olan bir diğer araç da, resimde görülen gibi bir uçak olacak.
 
United Airlines, -kısmen- hayvan dışkısı ve yağı ile elde edilen bioyakıt ile gerçekleştirilecek uçuşlar planlıyor. Bu uçuşlar, Los Angeles ile San Fransisco arasında gerçekleştirilecek.
 
“Geleneksel jet yakıtının zararları” dendiğinde, akla ilk olarak çevresel faktörler gelecektir. Ancak durum sadece bu değil; bu işin bir de maddi yönü var. United Airlines, 2014 yılında tamı tamına 3.9 milyar galon jet yakıtı harcadığını belirtiyor. Bunun firmaya maddi gideri ise bir hayli fazla: 11.6 milyar dolar. Havayolu şirketlerinin alternatif yakıtlara yönelmesi için oldukça iyi iki sebep var kısacası.
 
United Airlines, bu uçuşun gerçekleşmesi için gereken yakıtın elde edilesi konusunda Fulcrum BioEnergy ile 30 milyon dolarlık bir işbirliğine gitmiş. İlk etapta (ilk iki hata, 4/5 uçuşta) planlanan, kullanılan yakıtın %30’unun bioyakıt olması. Henüz bir açıklama olmasa da, zaman geçtikçe bu oranlar değişecektir. İşin güzel yanı, bu değişimi yolcuların hiçbir şekilde hissetmeyeceği.
 
Gelen bilgilere göre asıl endişe verici şey, bu işin sürdürülebilirliği. Fulcrum’ın, uzun vadede United Airlines’a yeterli bioyakıt sağlayıp sağlayamayacağı konusu henüz netlik kazanmış değil. Bu hâliyle herhangi bir sıkıntı olmasa da, yakıt yüzdeleri değiştiğinde farklı bir durum ortaya çıkabilir.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika