spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

UÜ’de Uzay ve Havacılık Fakültesi açılacak

Seçtiklerimiz

Uzay ve Havacılık Fakültesi binasının yapımına ilişkin protokol, UÜ ve Büyükşehir Belediyesi arasında imzalandı.
 
UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, protokol töreninde yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi ile BTSO’nun katkılarıyla Bursa’nın uzay, havacılık ve savunma sanayisinde kendisine yeni bir hedef belirlediğini kaydetti.
 
Ulcay, "3’üncü nesil üniversite" vizyonuyla Bursa’da bilimsel ve akademik alanda bu hedeflere destek olmak için aktif rol aldıklarını belirterek, "Üniversite kampüsü içinde bulunan mevcut pistin uzatılıp modernize edilerek hem eğitim hem de sivil havacılık amaçlı olarak kullanılmasını sağlayacağız" dedi.
 
Büyükşehir Belediye Başkan Recep Altepe de uzay ve havacılığa yönelik her türlü çalışmayı, raylı sistem araçlarında olduğu gibi adım adım gerçekleştireceklerini belirterek, ilgili fakülte ve bölümlerin açılması, hava araçlarının üretimi için tesislerin kurulmasına destek vereceklerini kaydetti.
 
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Ulcay ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe protokole birlikte imza attı.
 
Protokol ile UÜ Görükle Kampüsü’n e yapımı planlanan havaalanı, uçak bakımı-montajı için gerekli tesisler ve Uzay Havacılık Fakültesi binasının inşasını Büyükşehir Belediyesi üstlenecek.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika