spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Uzman Alman pilot MH17’nin düşürüldü iddiası

Seçtiklerimiz

Rusya’nın Sesi’ne açıklamalarda bulunan, “Lufthansa” şirketinin eski pilotu Peter Haisenko B777’nin Ukrayna üzerinde kaza geçirmesinin değişik versyonların analizini yaparak şu sonuçlara vardı.

“Yere düşen Malezya uçağının kalıntılarıyla resimleri inceledikten sonra kesin sonuca varabildim. “Boeing” yer-hava sistemi füzesi yani “Buk” rampasıyla düşürülmemişti. Bu kesinlikle imkansız. Pilot kabini alanındaki resimler, avcı uçağı tarafından ateş edildiğini açıkça gösteriyor. “Buk” rampasıyla çalışan Doğu Almanya eski ordusundan eksperler de çıkardığım bu sonucu destekliyor. Onlar, ateş eden “Buk” rampası olmadığını kesinlikle iddia ediyor.

Yer-hava sınıfından füze, ses hızını 26 kat aşan yüksek hızla hedefi bir elekmiş deşen parçalara ayırıyor. Demektir ki, artık incelenmiş olan cesetlerde bu füzenin parçaları ortaya çıkarılmalıydı. Fakat cesetlerde böyle izler bulunmadı.”

Rusya’ya karşı yöneltilen tüm suçlamaların suya düşürüldüğü sorusu üzerine ise Haisenko “Rusya’ya karşı yöneltilen suçlamaların en başından beri yalan olduğu apaçıktı. Hollanda Araştırma Komisyonu da içinde katastrofu araştıran tüm eksperler bunun “Buk” olmadığını iyi biliyor. Onlar uçağın avcı uçağı tarafından düşürüldüğünü biliyor. Bu şüphe götürmez şeydir.”

ABD ve NATO uydularından alınan resimleri bugüne kadar yayınlamadılar? sorusuna ise eski pilot

“ABD ve NATO için konuşamam. Fakat kesin sonuçlar çıkarılabilir. Versyonlarını ıspatlayabilecek resimlere sahip olsaydılar ABD ve NATO onları çoktan yayınlarlardı. Demek ki versyonlarını doğrulayacak verileri yok” diye cevap verdi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika