spot_img
spot_imgspot_img
16.5 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Van Hava Yolları kuruluyor

Seçtiklerimiz

Vanlı iş adamları ve girişimciler ekonomik güçlerini, enerjilerini, heyecanlarını Van için birleştiriyor.  Vanlı işadamları Van’ın ekonomik, turizm potansiyeli ve coğrafi konumunu dikkate alarak ilk aşamada Van Hava Yolları Anonim Şirketi (VHY) kurma kararı aldı.  VHY A.Ş. 6 uçakla Van İstanbul Ankara arasında karşılıklı seferlere başlayacak.   

Van Airlines   kuruluş çalışmları İstanbul’da sesiz sedasız bir şekilde devam ediyor. Vansesi’nin edindiği bilgilere göre halka açık anonim şirket statüsünde kuruluş çalışmalarını yürüten Van Airlines’in 30 kurucusu bulunacak. Kurucular şirkete azami 100 bin lira sermaye ile ortak olabilecekler. 30 ortak Van İstanbul ve diğer illerde bulunan Vanlı iş adamlarından oluşacak.

 Van Havayolları Anonim Şirketi 3 milyon sermaye ile sektore girecek.  Halka açık hisseler 10 bin liradan satışa çıkarılacak. Herkes hisse alabilecek. Ancak aynı soy ismi taşıyan bir aileden en fazla iki kişi 100 bin liralık hisse alabilecek. Hisse satışlarında Vanlı ortaklara öncelik verilecek,  hisse satışları yapılan inceleme ve değerlendirme sonrası gerçekleşecek.VHY  kurucuları arasına Van Ticaret  ve Sanayi Odası, Van   Ticaret Borsası,  Van Esnaf ve Sanatkarlar  Odaları Birliği, Van Vakfı,  melsek odaları da yer  alacak.

Van Hava Yolları yasal kuruluşunu öngörülen süre içinde tamamlaması durumunda 2 Nisan 2015 tarihinde Van’da düzenlenecek törenle ilk uçuşunu gerçekleştirecek.  Merkezi İstanbul olması planlanan VHY,  Van’dan her gün İstanbul’a ve Ankara’ya sabit fiyatla karşılıklı seferler yapacak.

VHY uçuşlarını kiralayacağı 180 kişilik 6 adet Boing 737 tipi yolcu uçaklarıyla gerçekleştirecek. Uçuşlarında yolcularının rahat ve konforuna özen göstermeyi bilet fiyatlarını sabitleyecek.    Sermayesini hisse satışlarıyla 50 milyona çıkararak kendi uçaklarını almayı hedefleyen VHY A.Ş  ileriki aşamada  DC 9 uçaklarla  Van’dan karşılıklı olarak  İran, Irak, Gürcistan ve  Ermenistan’a   sefer  yapmayı  öngörüyor.

Şirket kuruluş çalışmaları hızla devam ederken VHY’nin profesyonelce yönetilmesi için Türkiye’nin havayolu sektöründe deneyimli, bilgi birikim sahibi bir CEO’suna teklif götürüldüğü öğrenildi. VHY’nin nihai hedefinin bölgede ve komşu ülkelerde tercih edilen,  güvenilir ve büyüyen özel havayolu markası olmak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika