spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

VC, Lufthansa ile Görüşmelere Devam Ediyor

Seçtiklerimiz

Sendikadan yapılan açıklamada, VC’nin perşembe günü yapılacak görüşmelerde, Lufthansa yönetiminden erken emeklilik konusundaki taleplerini karşılamasını ve her iki taraf için de makul anlaşma beklediği kaydedildi.

VC’nin anlaşma sağlanana kadar grev planlarını koruyacağı belirtilen açıklamada, "28 Ağustos Perşembe günü, Lufthansa yönetiminin taleplerini düzeltmesini ve herkes için ciddi ve dürüst çözüme yönelik yol çizmesini bekliyoruz. Anlaşma noktasına kadar, VC grev planlarını devam ettirecek. Lufthansa, müşterilerine vereceğimiz rahatsızlıktan dolayı üzgünüz" ifade edildi.

"Mevcut erken emeklilik sigortasına dayanan yeni bir anlaşma istiyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen VC Sözcüsü Jörg Handwerg, VC’nin taleplerin karşılanması konusunda kararlı olduğuna işaret ederek "Biz, mevcut erken emeklilik sigortasına dayanan yeni bir anlaşma istiyoruz. Biz ücret şartlarını geliştirmeyi amaçlamıyoruz. Aksine, VC yeni anlaşmayla Lufthansa’nın maliyetini azaltma hedefini kabul etti. Ancak bu durum kesintiye gitmek yerine işvereninin uzlaşmaya istekli olmasını gerektiriyor" dedi.

Sendika nisan ayında da uyarı grevi yapmış ve Lufthansa binlerce uçuşunu iptal etmek zorunda kalmıştı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika