spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Yabancı pilotların tercihi THY

Seçtiklerimiz

Özellikle İspanyol, Yunan ve Alman pilotların en çok fazla tercih ettiği havayolu şirketlerinden biri haline gelen Türk Hava Yolları bünyesinde 48 ülkeden 770 yabancı pilot çalışıyor.

ALMANLAR İLK SIRADA

Dünyanın her noktasından bir pilotun çalıştığı THY de uçmak isteyen yabancı pilotlar arasında ilk sırayı 106 pilot ile Alman pilotlar alıyor. Bu sayıyı 70 pilot ile Yunanlılar, 57 pilot ile İspanyollar, 55 pilotla İtalyanlar, 44’leHollandalılar, 23 pilotla Belçikalılar ve 21 pilotla İngilizler takip ediyor.

HER KITADAN ADAY VAR

Türkiye’nin Sivil havacılık sektöründe yakaladığı ivme ile pilot ihtiyacının artmasıyla beraber gün içerisinde Türk havayolu şirketlerinde bini önceki yabancı pilot uçuyor. Türk Hava Yolları’nda şuanda toplam 3 bin 425 pilot görev yapmakda . Bunların içinde Türk pilot sayısı 3 bin 100. THY’de şu anda 48 ülkeden aralarında kadınların da yer aldığı 325 yabancı pilot görev yapmakda .

‘Kendi personelini yetiştirecek’

Önceki aylarda Türk Hava Yolları Yönetimi işletmesini aldığı Aydın Çıldır havalimanında uçuş okulu açarak sene da 300 pilot yetiştirmeyi hedefliyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika