spot_img
spot_imgspot_img
12.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Yamaç Paraşütçüsü Hasankeyf’i Havadan Görüntüledi

Seçtiklerimiz

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında atlayış yapan yamaç paraşütçüsü, tepe kamerasıyla Antik Kent Hasankeyf’i görüntüledi.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamındaki etkinlikler için Hasankeyf’e gelen Yeşilçam’ın emekçileri Eşref Kolçak, Yılmaz Köksal, Yusuf Sezgin, Yılmaz Atademir, İsmail Güneş ve Nilüfer Aydın, paraşütle Raman Dağı’ndan Hasankeyf’e süzülen Dicle Üniversitesi Havacılık Kulübü üyesi Veysel İpek’i ilgiyle izledi.

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri Hasankeyf ilçesinde yamaç paraşütü atlayışları ile devam etti. Batı Raman Dağı’ndan atlayan Dicle Üniversitesi Havacılık Kulübü üyesi Veysel İpek, Hasankeyf girişine güvenli bir şekilde iniş yaptı. Hasankeyf semalarında süzülen yamaç paraşütçüsü İpek, kafa kamerasıyla Antik Kent Hasankeyf’i görüntüledi.

Alkışlar arasında güvenli bir şekilde iniş yapan sporcuyu tebrik eden İl Kültür Turizm Müdür Vekili İhsan Aslanlı, "Daha önce Uluslararası Bisiklet Yarışması’nın yapıldığı Hasankeyf’te bu yıl Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde yamaç paraşütü atlayışı yaptık. Ülkemizin her tarafında bu tür etkiliklerin yapılabileceğini gösterdik. Özellikle Hasankeyf’in yamaç paraşütüne elverişli olduğunu söylemek istiyoruz." dedi.

Hasankeyf’in havadan çok güzel göründüğünü belirten yamaç paraşütçüsü İpek ise "Havadan bu tarihi yere şahit olmak çok farklı. Zaten havada kafa kameramla Hasankeyf’in görüntülerini aldım. Yamaç paraşütü sporu burada çok elverişli." şeklinde konuştu. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika