spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Yaşanabilir Bir Dünya Daha Keşfedildi

Seçtiklerimiz

Gün geçmiyor ki NASA’nın uzay kaşifi Kepler uzay teleskopunun, insanlığı heyecanlandıran yeni keşiflerinden haberdar olmayalım. İşte bu keşiflerin belki de en önemli ayağını oluşturan, “Yeni bir dünya mı acaba?” sorularıyla, gelecek nesiller adına bizleri umutlandıran, Dünya Benzeri Yaşanabilir Fakat Daha Büyük Gezegen Bulundu.Söz konusu gezegene, gezegeni keşfeden teleskoptan esinlenerek, Kepler-452b ismi verildi.

500 milyon dolarlık bir projenin ürünü olan kepler Uzay teleskopu, ilk ateşlendiği 2009 yılından bu yana, uzay keşiflerini başarıyla sürdürüyor. Bu keşifle birlikte; şu ana kadar, dünya standartlarında yaşanabilir on ikinci gezegenin keşfedildiğini belirten NASA yetkilisi Joseph Twicken, en son keşfi gerçekleşen Kepler-452b ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Güneş benzeri bir yıldızın yörüngesinde yer alan bu gezegen; hem yaşama elverişli koşullarda yer alan bölge içinde keşfedildi hem de Dünya’ya yakın bir boyutta olduğu için, bu açıdan da bir ilk olma özelliği taşıyor. Burada, yaşama elverişli olmasından kastımız; bu gezegenin su bulundurabilmesi adına, kendi yıldızından yeterli ışık aldığı mesafeyi ifade etmesidir.” Konuyla ilgili, SETI Enstitüsünden JeffCoughlin ise şu ifadelerde bulundu: “Şu ana kadar, yıldızlarının yaşanabilir bölgesind eyer alan on iki gezegen keşfedildi. Bunlardan dokuz gezegenin büyüklük ve sıcaklık olarak, Dünya’mıza çok benzediği görülmektedir. Kepler-452b de bunlardan biridir.”

Anlaşılan o ki, gelişen teknoloji ve ilerleyen zamanla birlikte, Dünya Benzeri Yaşanabilir Fakat Daha Büyük Gezegen Bulundu haberlerini sıkça duymaya devam edeceğiz.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika