spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Yazıcıoğlu davasında mühim talep

Seçtiklerimiz

Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beş kişinin yaşamını kaybettiği helikopter kazasına ait hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan dava açılan dönemin İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli Emniyet Amiri Dursun Özmen’in yargılanmasına devam edildi.

 

Kahramanmaraş 7. Asliye Ceza Mahkemesinde görülmüş olan duruşmaya, eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer ve oğlu Furkan Yazıcıoğlu, ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ile kazada yaşamını kaybedenlerden Erhan Üstündağ’ın oğlu Furkan Üstündağ, gazeteci İsmail Güneş’in eşi Yasemin Güneş, pilot Kaya İstektepe’nin eşi Elçin İstektepe ve avukatlar yer aldı .

 

Hakkında, "görevi kötüye kullanmak suçundan" dava açılan ve halen Isparta’da görev yapan Özmen ise duruşmaya katılmadı.
Duruşmada, Muhsin Yazıcıoğlu’nun 11 sene özel kalem müdürlüğünü yapan Okan Köksal, tanık olarak dinlendi. Köksal, avukatların "ifadeleri birilerinin güdümünde mi veriyorsun" sorusuna "hayır" cevabını verdi.
 
Duruşma, 23 Haziran’a sonraya bırakılarak ertelendi
 
Avukatlar, sanık Özmen’in tutuklanmasını ve Başkent Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Mehmet Gül’ün telefon kayıtlarının ortaya çıkartılmasını istedi .

 

"Akyürek SEGBİS ile dinlensin"

Bir avukat da polis memuru Gül’ün telefonunun, Hrant Dink cinayeti soruşturması çerçevesinde tutuklanan eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek tarafından kullanıldığını düşündüklerini, bunun için de Akyürek’in Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile dinlenmesini talep etti .

 

Yazıcıoğlu’nun avukatlarından Kemal Yavuz ise dosyanın, birçok kişinin ölümü sebebiyle ağır müeyyide mahkemesinde görülmesini istedi . Duruşmada bunun yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Orhan Özdemir’in birinci sanık olarak yargılanması gerektiği ifade edildi. Duruşma, 23 Haziran’a sonraya bırakılarak ertelendi 
 
"Hak aramak gerçekten zor"

Destici, adliye çıkışında gazetecilere yapmış olduğu açıklamada, dosyanın bir bütün olarak ele alınmasını istediklerini ifade ederek, şunları açıkladı :

 

"Bugün şunu gördük ki hukuk içerisinde hak aramak gerçekten çok fazla zor. Maalesef Türkiye’de yargı sistemimizin problemi tüm hızıyla artarak devam etmekte. Bu tahkikat dosyasının ayrılmaması, bir bütün olarak ele alınması ve o şekilde soruşturulması lazım geliyor . Bugün geldiğimiz noktada özellikle üst düzey memur ve bürokratlarla alakalı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında devam eden tahkikat henüz nihayete erdirilmiş değil. Bizde şu an dosya sanki özellikle geçiştiriliyor veya geciktiriliyor gibi bir intiba olağan . Burada görülmüş olan davanın ana soruşturmayla birleştirilmesini, tüm yönleriyle araştırılarak soruşturularak bu işin net bir şekilde ortaya konulmasını talep ettik."

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, dosyada yalan beyan ve sahte belgelerin olduğunu savundu.
Ortada vahim olayların bulunduğunu savunan Kamalak, "Organize bir suçun olduğu kanaatindeyim. Bu dosyayı aydınlatmak, açıklığa kavuşturmak, hiç şüphesiz ki hukuk devleti için bir namus borcudur. Eninde sonunda dosya aydınlatılacaktır, bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın" diye belirtti .Kaynak: Yeni Şafak

 

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika