spot_img
spot_imgspot_img
18 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

Yılın havayolu  şirketi EMIRATES seçildi

Seçtiklerimiz

Dubai merkezli hava yolu şirketi Emirates, Air Transport World tarafından sektörün en önemli ödüllerinden biri olan “Yılın Havayolu Şirketi ” ödülü ile onurlandırıldı.

Washington da yapılan özel gecede Emirates adına ödülü alan Emirares Başkanı Tim Clark “ Son birkaç yıl sektör tarihinin en zor yıllarından oldu ancak zorluklara rağmen en yüksek standartlarda yolcularımıza hizmet etmeye, yolcularımızın rahatını sağlamaya ve operasyonel olarak verimliliğimizi sürdürmeye özen gösterdik. Bu ödül uçuş ağımızı genişletmeye ve yolcularımıza yeni noktalara seyahat etme imkanı sağlamaya devam ederken hizmet kalitemizden ve yeniliklerimizden ödün vermediğimizin kanıtıdır. ” dedi.

ATW dergisi editörü Perry Flint ise “Yolcular Dubai ye hizmet veren 125 havayolu şirketi içinde Emirates ile uçmayı seçiyorlar. Emirates in uçuş ağı yalnızca Birleşik Arap Emirlikleri ndeki yolcuların değil, Dubai yi iyi bir transfer noktası olarak gören Avrupa, Asya, Afrika ve Kuzey Amerika daki yolcularında ilgisini çekiyor. Emirates in başarısının temel sırrı, kabin içinde yaptığı yenilikleri sadece premium sınıf için değil ekonomi sınıfı için de sürekli yapması.

Emirates i “Yılın Havayolu Şirketi ” olarak ödüllendirme kararını verirken şirketin özellikle güvenlik ve operasyonel mükemmellik alanında hiç durmaksızın çalışmalarını, yeni trendler yaratan müşteri hizmetlerini ve 22 yıldır art arda kar ile sonuçlanan finansal performansını göz önünde bulundurduk. ” dedi.

EMİRATES HAKKINDA:

1985 te kurulduğu günden beri dünyanın en büyük ve dinamik havayolu şirketlerinden biri haline gelen Emirates, Dubai yi global hava ulaşımında önemli bir merkez haline getirmiştir. Özellikle yakıt tasarrufu ve CO2 emisyonunu düşüren esnek uçuş rotaları belirlemekle lider olan şirket şu ana kadar neredeyse her kategoride toplamda 400 den fazla uluslar arası ödüle laik görüldü.

Emirates in öncülük ettiği yenilikler arasında her koltuğun arkasında kişisel ekran uygulaması ve yolculara uçuş sırasında cep telefonu ile konuşma imkanı tanınması sıralanabilir. Emirates, amiral gemisi olan A380 uçaklarında ise First Class yolculara uçak içi duş imkanı sunan ilk ticari havayolu şirketi olmuştur.

Havayolu şirketi her yıl ortalama 20lik hızlı ve istikrarlı bir büyüme gerçekleştirmiştir. 2009 – 10 finansal döneminde şirket bir önceki seneye oranlar 4.7 milyon daha fazla yolcu taşıyarak toplam 27.5 milyon yolcuya hizmet vermiştir.

Emirates, Avrupa, Kuzey Amerika, Güney Amerika, Orta Doğu, Afrika, Hindistan ve Asya Pasifik olmak üzere 66 ülkede 110 şehre uçmaktadır. Bu yıl ise Basra ya 2 Şubat ta, Cenevre ye 1 Haziran da ve Kopenhag a ise 1 Ağustos ta uçuşlar başlayacak.

 

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika