spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Yine F-4, Yine Pilotlarımız Şehit

Seçtiklerimiz

Türk Hava Kuvvetleri ile Azerbaycan Hava Kuvvetleri’nin ‘Turaz Şahini 2015’ tatbikatı sırasında F-4 askeri uçağı düştü. Genelkurmay Başkanlığı, kazada 2 pilotun şehit olduğunu duyurdu. Geçtiğimiz hafta, Malatya’da düşen 2 F-4 tipi askeri uçaklarda, 4 pilotumuz şehit olmuştu.
 
TATBİKAT BU SABAH BAŞLAMIŞTI
 
Konya’daki 3’üncü Ana Jet Üssü’ndeki tatbikat bu sabah başladı. Saat 09.50 sıralarında Konya- Aksaray karayolunun 22’nci kilometresinde Ortakonak Mevkii’nde bir eğitim uçağının düştüğü ihbarı yapıldı. Bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

VALİ, "1 PİLOT ATLADI, DİĞER PİLOTTAN HABER YOK" DEDİ
 
Konuyla ilgili ilk açıklama Konya Valisi Muammer Erol’dan geldi. Erol, "Bir askeri eğitim uçağı Ortakonak Mahallesi’ne yakın bölgede düştü. 1 pilot atladı, diğer pilottan hala bilgi alınamadı." dedi.
 
TSK: 2 PİLOT ŞEHİT
 
Ancak Vali’nin açıklamasının hemen ardından, TSK düşen uçakta 2 pilotun şehit olduğunu duyurdu. TSK, "2 pilotun şehit olduğu kazanın nedeni henüz bilinmiyor." dedi.
 
TSK’dan yapılan açıklama şu şekilde:
 
"1′inci Ana Jet Üs Komutanlığı / Eskişehir’den, 05 Mart 2015 günü saat 08.58′de, planlı eğitim uçuşu için kalkış yapan 112′nci Filoya ait bir adet F-4E 2020 uçağı saat 09.50′de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır.
 
Maalesef iki genç kahraman pilotumuz şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine baş sağlığı ve sabırlar dileriz.
 
Konu ile ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
 
YİNE F-4!
 
Geçtiğimiz hafta Malatya’da da 2 F-4 tipi uçak henüz belirlenemeyen sebeblerden düşmüş, 4 askerimiz şehit olmuştu.
 
Malatya’da 24 Şubat 2014 Salı günü meydana gelen olayda, saat 18.07’de 7. Ana Jet Üssünden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki adet RF-4E Keşif Uçağı Akçadağ ilçesinin İkinciler Köyü kırsalında düşmüştü. Uçakların 7. Ana Jet Üssündeki radar sisteminden saat 19.05’de irtibatı kesildiği açıklanmıştı.2 F-4 uçağının düşmesi sonucunda uçakların pilotları Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer (38) ve Hava Pilot Üsteğmen Yasin Atalay (26), Hava Pilot Üsteğmen Osman Onur Özkaya (32), Hava Pilot Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci (29) şehit olmuştu.
 
7. Ana Jet Üssü’nden eğitim uçuşu için kalkan 2 F-4 uçağının düşmesi ve 4 pilotun şehit olması ile ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "yapılan ilk incelemelerde, uçaklarımızın herhangi bir dış etkiye maruz kalmadığı, havada çarpışmadığı, ancak irtifalarının uçtukları bölge için daha önceden tespit edilmiş emniyetli uçuş irtifasının altında kaldığı değerlendirilmektedir" denilmişti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika