spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

YÖK, AKÜ’nün hostes yetiştirecek bölümüne izin verdi

Seçtiklerimiz

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) sivil havacılık için hostes yetiştireceği ‘Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü’ Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından kabul edildi. Okullu hosteslerin yetişeceği ve önümüzdeki dönemde faaliyete geçecek olan bölüm için üç öğretim elemanı alındı.

Bölgesel Zafer Havaalanı, Isparta Süleyman Demirel Havaalanı ve Denizli Çardak Havaalanı’nın ortasında bulunan Afyonkarahisar’da açılacak bölümün sektörün kalifiye eleman ihtiyacının karşılanmasına önemli katkı sağlaması bekleniyor. AKÜ Dinar MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Balık, önümüzdeki dönemde 40 öğrenci alacakları bölümün hostes yetiştireceğini söyledi. Bu sektörde artık okullu hosteslerin tercih edilmeye başlandığın belirten Balık, mezunlarının başta Türk Hava Yolları(THY) olmak olmak üzere diğer hava yolu şirketlerinde rahatlıkla istihdam edilebileceğini kaydetti.

Balık,Türkiye’nin gerek coğrafi yapısı gerekse diğer özellileri itibariyle havacılık sektörünün hızla büyümeye devam ettiğini dile getirdi. Balık, buna bağlık olarak da hızla kalifiye eleman ihtiyacının arttığını kaydetti. Bölüm için geçen yıl başlattıkları alt yapı çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden Balık, öğretim elemanı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetki belgesini çözdüklerini anlattı.

HOSTESLERE HANGİ DERSLER VERİLECEK

Öğrencilere okul süresince THY’nin Mokap eğitimiyle ilk yardım, uçuş emniyeti yabancı dil, ekip arası iş koordinasyonu, acil durum eğitimi, ikram ve servis, tehlikeli maddeler, hava hukuku gibi dersler verilecek. 40 kontenjan ile öğretime başlaması planlanan bölüm mezunlarının sektörde ortalama 1,5 ile 3 bin lira arasında istihdam edildiği belirtiliyor. Bu bölüm sonrasında yer hizmetleri ve sivil havacılıkla ilgili diğer bazı bölümlerin açılması hedefleniyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika