spot_img
spot_imgspot_img
18.5 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Yolcu uçağı askeri uçakla çarpışmaktan son anda kurtuldu

Seçtiklerimiz

Sivil Havacılık Kontrol Merkezi (ATC) tarafından ikaz edilen Danimarkalı pilotlar, son anda uçağın yönünü değiştirerek faciayı önledi.

Askeri uçağın, kasıtlı olarak uçağın konumunu gösteren sinyal cihazını kapattığını ve bunun son aylarda sıklıkla rastlanan bir durum olduğu belirtildi. Nisan ayında yine pilotların son anda fark etmesiyle bir başka Danimarka uçağının, içindeki 110 yolcu ve 10 kişilik mürettebatla Rus askeri uçağına çarpmasını önlenmişti.

Cimber havayollarından Jörgen Nielsen yaptığı açıklamada, "Rus savaş uçağıyla çarpışmaktan son anda kurtulan uçak bize ait" diyerek radarda görünmeyen Rus uçağının bu hareketini "aptalca" olarak nitelendirdi.

Danimarka Savunma Bakanı Nicolai Wammen de "Uçuş güvenliği Rusya dahil bütün devletler tarafından dikkat edilmesi gereken bir konu. Hem askeri hem de sivil uçuşlar için. Baltık Denizi üzerinde Rus savaş uçaklarının sivil uçuşlara bu kadar yakın uçması hem tehlikeli hem de gereksiz. Yolcuların güvenliği her zaman öncelikli olmalı ve Rusya buna saygı göstermeli" dedi.

Rusya, özellikle Baltık Denizi üzerinde ve çevresindeki ülkelerin hava sahalarını sıklıkla ihlal ediyor ve bunu çoğunlukla sinyal cihazlarını kapatarak yapıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika