spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Yolcular Pilot’tan şikayetçi olunca…

Seçtiklerimiz

Kokpitte alkol testi yapılan pilot alkolsüz çıkınca bu kez pilot yolculardan şikayetci oldu.Haberine göre, Onur Havayolları’na ait yolcu uçağı önceki akşam saat 18.45’de 220 yolcusuyla İstanbul’dan Diyarbakır’a gitmek üzere havalandı. Diyarbakır semalarına yaklaşan uçağın pilotuna, yoğun sis nedeniyle bu alana iniş yapamayacağı bildirildi.

YOLCULAR: PİLOT SARHOŞ

Görüş menzilinin uygun olduğu Şanlıurfa GAP Havaalanı’na yönlendirilen uçak, alana sert iniş yapınca yolcular kısa süreli bir panik yaşadı. Yolcular, pilotun alkollü olabileceğini öne sürerek, kontrol yapılması için polise başvurdu. Polis, nöbetçi savcının talimatıyla kaptan pilot ve yardımcı pilotu Emniyete çağırdı. Uçağı terk etmeyen pilotların alkol testleri kokpitte gerçekleştirildi.

BU KEZ PİLOT ŞİKAYETÇİ

Şikâyette bulunan yolculardan bazıları Diyarbakır’a gitmek için otobüse bindirilirken bu kez pilotlar “Uçuş güvenliğini tehlikeye soktukları” iddiasıyla yolcular hakkında şikâyette bulundu. Yunanistan uyruklu kaptan pilot Merkeouris Spanas ile ikinci pilot Volkan Özseyhan, Havaalanı Emniyet Şube Müdürlüğü’ne giderek şikâyetlerini bildirdi. Bu kez şikayetçi yolcular savcının talimatıyla alkol testinden geçirildi. Yapılan testlerde pilot ve yolcuların alkol almadıkları belirlendi

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika