spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Yüksekova Havaalanı ne zaman açılacak?

Seçtiklerimiz

Yüksekova ilçesinde yapımına 3 yıl önce başlanan havaalanı inşaatında çalışmalar aralıksız sürüyor. İlçe merkezine 5 kilometre mesafede yapımı devam eden havaalanı üstyapı inşaatının, büyük bir kısmı tamamlandı. Çalışmaların dört koldan devam ettiği havaalanı, şimdiden bölge halkını heyecanlandırıyor.

Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, yaptığı açıklamada, havaalanının inşaatının üstyapı kısmında çok ciddi ilerleme kaydedildiğini söyledi. Üstyapı inşaatının yüzde 97’sinin tamamlandığını belirten Çenet, kule, terminal, teknik, hizmeti, emniyet binaları ve çevre düzenlemesiyle yapılan işin artık ortaya çıktığını ifade etti.

2015 YILINDA HİZMETE AÇILACAK

Havaalanının kısa bir süre sonra hizmete açılacağını dile getiren Çenet, altyapı çalışmaları için biraz daha zamana ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Heyecanlı olduklarını ve havaalanının ilçe için umuda açılan bir kapı olduğunu belirten Çenet, şunları ifade etti:

"Altı şeritli havaalanı pistinin, iki şeridi kısmen tamamlandı. Diğer dört şeridin de tamamlanmasını bekliyoruz. Yani burada yaklaşık 70 iş günü bir süreye ihtiyaç var. İnşallah bu da banketleriyle beraber tamamlandığında, Yüksekova Havaalanı 2015 yılının yaz aylarında halkımızın hizmetine açılacak. Havaalanı ilçemiz için büyük önem taşıyor. Yüksekova, bulunduğu coğrafi konum itibarıyla önemli bir ticaret merkezi. İran ile sınır kapımız olan Esendere, sınıra 40 kilometre mesafede. İran’ın Urmiye şehri sınırımıza 50 kilometre mesafede ve beş milyon nüfuslu bir şehir. Yani Yüksekova havaalanıyla tüm bölgeye hatta komşu ülkelere de hizmet edecek."

Bölgede insanların uzun süre birçok mahrumiyet yaşadığını ve kısmen bunların devam ettiğini anlatan Çenet, bu mahrumiyetlerin ortadan kalkmasıyla kardeşliğin daha çok pekişebileceğini dile getirdi.

Havaalanı inşaatında büyük ekiplerin çalıştığını belirten Çenet, "Çalışan her ekipte 150’nin üzerinde işçi var. Biz görevimizin bilincindeyiz. Havaalanı, bizim için nefes borusu gibi. İnşallah havaalanımızın tamamlanmasıyla insani, ticari, kültürel ve eğitim boyutlarıyla Türkiye’nin doğusu ve batısı kucaklaşacak" diye konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika