spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Yüksekova Havalimanı’nda çalışmalar sürüyor

Seçtiklerimiz

Yüksekova ilçe merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan ve yapımı devam eden Yüksekova Havalimanı inşaatının bu yıl tamamlanması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Havalimanının üstyapı inşaatının büyük bölümünün tamamlanmasından sonra çevre düzenlemesi çalışmalarına başlandı. Havalimanındaki inşaat çalışmalarının yılsonu itibariyle bitirilmesi hedefleniyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Yüksekova Havalimanı Üstyapı Projesi Koordinatörü Süleyman Özbay, terminal binası ve diğer binalarda sürdürülen çalışmalarda sona gelindiğini söyledi.

Terminal binası ile teknik blokta yoğun bir çalışmanın yürütüldüğünü belirten Özbay, “Çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Havaalanı kulesinde sürdürdüğümüz çalışmalarda da sona geldik. Kulede sadece boya ve tavan işleri kaldı. Bu işlerin bitirilmesi içinde çalışmalarımız sürüyor. Kurban Bayramı’ndan önce ufak tefek işler hariç çalışmalarımızı bitirmeyi planlıyoruz. Çevre düzenlemesi için çalışmalar başlattık. Şu an için çevre düzenlemesi işlerinde yüzde 40 civarında bitirmiş durumdayız. Geri kalan kısmı da bayram öncesi bitirmeyi düşünüyoruz. Çok az bir kısım Kurban Bayramı sonrasına kalabilir” dedi.

“BU SENE DENEME UÇUŞLARININ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”
Üst yapıdaki tüm çalışmaları ekim ayının sonuna doğru bitirmeyi hedeflediklerini dile getiren Özbay, “Çözüm süreci de çalışmalarımıza çok iyi yansıdı. Şu an 137 elemanla çalışıyoruz. Bu sayı yarından sonra artacak. Bu sene deneme uçuşlarının yapılacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Çalışmaların bitirilmesi için bölge halkının da kendilerine gerekli desteği verdiğini sözlerine ekleyen Özbay, “Bölge halkı havaalanındaki çalışmaların bitmesini heyecanla bekliyor. İnşallah bizler bu güzel hizmeti kısa bir süre içerisinde onlara ulaştıracağız. Havaalanının faaliyete geçmesiyle bölge ekonomisi önemli oranda değişecek. Ticaret hacminden turizme kadar çok önemli gelişmeler olacak. Bu yatırımlarla ticaret kapasitesi iki üç kat artacak” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika