spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Yunanistan 14 havaalanını özelleştiriyor

Seçtiklerimiz

Azınlınkça’nın haberine göre turizmin son yıllarda Yunanistan’da büyük patlama yapması üzerine taşra havaalanları da yatırımcılar için cazip hale geldi.

Her yıl Yunanistan’a gelen turistlerin yaklaşık %70’i ülkeye bu havaalanlarından giriş-çıkış yapıyor.

Alman Fraport şirketi Bloomberg haber ajansı aracılığıyla TAIPED’in 14 havaalanı için açtığı ihaleye bağlayıcı teklif sunacağını duyurdu.

Fraport’un Yunan havalimanlarıyla ilgilenmesi nedeni olarak ise Frankfurt Havalimanı’nı idare eden şirketin uçakların Brezilya, Portekiz ve Türkiye’de kullanabileceği büyük tesisleri kontrolü altına almayı başaramaması olduğu iddia ediliyor.

Taşra havaalanları için Mitilineos Grubuna ait METKA, Ellaktor-Vinci ortaklığı, Arjantinli Corporacion America, Uluslar arası Atina havaalanı, Advert, Aeroports De La Cote d Azur, J&P Avaks-Zurich Airport ortaklığı ve Kopelozuz Grubu ile birlikte Fraport’un teklif sunmaları bekleniyor.

Hangi Havaalanları satılıyor?

Yatırımcıların aynı zamanda havaalanlarını yenilemek için, 200 milyon euro’luk yatırım yapmaları tahmin ediliyor.

TAIPED’in özelleştirdiği 14 havaalanı arasında Kavala, Aktio, Kefalonya, Zakinthos, Kerkira, Selanik, Hanya, Kos, Mikonos, Rodos, Skiathos, Santorini, Midilli ve Samos havaalanları yer alıyor.

Hanya, Kerkia, Kos, Selanik ve Rodos havaalanlarında her yıl ortalama 13 milyon yolcunun geçtiği açıklandı.

Bu havalimanları için ise yenileme çalışmaları sebebiyle 100 milyonun üzerinde bir yatırım yapılması tahmin ediliyor.

2013 yılı verilerine göre yılda ortalama 4 milyon kişinin kullandığı Aktio, Kavala, Midilli, Mikonos,Samos, Santorini, Kefalonya, Zakinthos havaalanları için 95 milyon euroluk yatırım gerektiği öngörüler arasında.

Bu havaalanlarının dev yatırımcıların ne derecede ilgilendirdiği ise bağlayıcı tekliflerin sunulacağı 30 Eylül tarihinde gün yüzüne çıkmış olacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika