spot_img
spot_imgspot_img
11.9 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Zonguldak’ta Sivil Havacılık Yüksekokulu Kuruluyor

Seçtiklerimiz

BEÜ’den yapılan açıklamada, üniversite senatosu tarafından alınan Sivil Havacılık Yüksekokulu kurulması kararını YÖK’ün uygun bulduğu belirtildi. 4 yıllık eğitim verecek yüksekokulun Çaycuma Yerleşkesi’nde kurulmasının planlandığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:
"Her geçen gün büyüyen bir istihdam alanına dönüşen havacılık sektörüne dönük eğitim ve araştırma çalışmalarına başlanacak olmasının BEÜ’nün tercih edilirlik oranına da büyük katkı sunacağı düşünülüyor.

Türkiye’de şu an sadece 9 üniversitede bulunan Sivil Havacılık Yüksekokulunun Çaycuma’da kurulması için başlatılan girişimler, bölgenin geleceği açısından da büyük önem taşıyor. Filyos projesi ile giderek büyük bir cazibe merkezine dönüşen Çaycuma’da bir de havaalanı bulunması bu adımı daha da anlamlı kılıyor."

Açıklamada, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’in görüşüne de yer verildi. Prof. Dr. Özer, yüksekokulun kurulması için titiz bir çalışma yürüttüklerini belirterek, "Gerek öğrenci ve akademisyen sayıları gerekse fiziki ve akademik olanakları bakımından yaşadığı hızlı gelişim ve değişim sayesinde bölgemiz için önemli bir yükseköğretim merkezi haline gelen Çaycuma yerleşkemizin, Sivil Havacılık Yüksekokulumuzun kurularak hayata geçmesi ile değerini bir kat daha artıracağına inanıyorum" dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika